Το Samsung Galaxy S22 Ultra αποκτά μια νέα δυνατότητα για τη βελτίωση των φωτογραφιών

Το Samsung Galaxy S22 Ultra αποκτά μια νέα δυνατότητα για τη βελτίωση των φωτογραφιών

Τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε μια καταιγίδα φημών γύρω από τη σειρά Samsung Galaxy S22 — και αυτό είναι πιθανό να συνεχίσει να οδηγεί μέχρι την κυκλοφορία του τηλεφώνου. Η πιο πρόσφατη φήμη που σχετίζεται με το Galaxy S22 είναι ευγενική προσφορά της νοτιοκορεατικής έκδοσης iMaterial, η οποία φαίνεται να έχει τυχαία μια ασυνήθιστη έως τώρα λειτουργία κάμερας στο Samsung Galaxy S22 Ultra.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα της ανάρτησης, Jaemin-jing, το Samsung Galaxy S22 Ultra είναι πιθανό να αποκτήσει μια νέα λειτουργία με επίκεντρο την κάμερα που ονομάζεται «βελτιωτής λεπτομέρειας». Ανακάλυψε αναφορές σε αυτό το χαρακτηριστικό μετά από ένα teardown της εφαρμογής κάμερας του Samsung Galaxy S22 Ultra. Ο σκοπός αυτού του χαρακτηριστικού — αν δεν είναι ήδη προφανής — γίνεται ακόμη πιο σαφής σε μία από τις συμβολοσειρές του κώδικα, η οποία λέει: «Ενεργοποιήστε τον ενισχυτή λεπτομέρειας για να καταγράψετε ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες».

Αυτό που δεν γνωρίζουμε ακόμη είναι πώς η Samsung σκοπεύει να “αιχμαλωτίσει ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες” στο Galaxy S22 Ultra. Οι πιθανότητες είναι ότι μπορεί να εξετάζουμε μια δυνατότητα λογισμικού που χρησιμοποιεί αλγόριθμους για να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες και να “βελτιώσει” την τελική εικόνα χωρίς την ανάγκη μεταπαραγωγής.

Υπάρχει επίσης μια πιθανότητα η δυνατότητα βελτίωσης λεπτομέρειας να μην προορίζεται καθόλου για λήψεις macro. Αντίθετα —όταν είναι ενεργοποιημένο—– θα χρησιμοποιεί επεξεργασία πολλαπλών καρέ και αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης για να βελτιώσει τις λεπτομέρειες που αποτυπώνονται σε καθημερινές καταστάσεις. Ή θα μπορούσε να είναι κάτι που μοιάζει με μια λειτουργία υπερ-ανάλυσης όπου η κάμερα τραβάει μια φωτογραφία πλήρους ανάλυσης 108MP και η λειτουργία βελτίωσης λεπτομέρειας κάνει τη λήψη ακόμα καλύτερη χρησιμοποιώντας τον αλγόριθμο.

Η δυνατότητα βελτίωσης λεπτομέρειας θα μπορούσε να είναι αποκλειστική για το Galaxy S22 Ultra κατά την κυκλοφορία. Ωστόσο, δεδομένου του ιστορικού της Samsung, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να φτάσει σε παλαιότερες, λιγότερο ακριβές συσκευές από το χαρτοφυλάκιό της λίγους μήνες αργότερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *