Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδέχεται την εξαγορά της Nuance από τη Microsoft

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδέχεται την εξαγορά της Nuance από τη Microsoft

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ενέκρινε άνευ όρων την εξαγορά από τη Microsoft της Nuance, μιας εταιρείας που αναπτύσσει λογισμικό μεταγραφής. Η EC είπε ότι η εξαγορά δεν δημιουργεί προβλήματα ανταγωνισμού στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ) και ως εκ τούτου την επέτρεψε να πραγματοποιηθεί.

Σε δήλωση σχετικά με την εξαγορά, η οποία επιβεβαιώθηκε τον Απρίλιο, η Επιτροπή είπε:

«Με βάση την έρευνα αγοράς της, η Επιτροπή διαπίστωσε ότι η συναλλαγή, όπως κοινοποιήθηκε, δεν θα μείωνε σημαντικά τον ανταγωνισμό στο λογισμικό μεταγραφής, τις υπηρεσίες cloud, την εταιρική επικοινωνία υπηρεσίες, διαχείριση σχέσεων με πελάτες, λογισμικό παραγωγικότητας και αγορές λειτουργικών συστημάτων Η/Υ».

Σύμφωνα με το Reuters, η συμφωνία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά για τη Microsoft μετά τα 26,2 δισεκατομμύρια δολάρια που πλήρωσε για το LinkedIn το 2016 (Έχει πληρώσει 16 δισεκατομμύρια δολάρια για τη Nuance). Η έγκριση της συμφωνίας από την ΕΕ είναι ένα από τα τελευταία εμπόδια για την εξαγορά, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αυστραλία της έχουν ήδη δώσει το πράσινο φως.

Σύμφωνα με την προηγούμενη κάλυψη του Neowin, το Διοικητικό Συμβούλιο και των δύο εταιρειών ήλπιζε να ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι η Microsoft θα αρχίσει να αισθάνεται τις οικονομικές επιπτώσεις της συμφωνίας το οικονομικό έτος 2023.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *