Προσοχή: Η νέα ενημέρωση BIOS της Dell προκαλεί προβλήματα

Προσοχή: Η νέα ενημέρωση BIOS της Dell προκαλεί προβλήματα

Ορισμένοι επιτραπέζιοι υπολογιστές και φορητοί υπολογιστές της Dell έλαβαν μια ενημέρωση υλικολογισμικού πριν από λίγες ημέρες και σύμφωνα με αναφορές χρηστών από όλο το διαδίκτυο, το νέο BIOS φαίνεται να σπάει το υλικολογισμικό προκαλώντας μαύρο/μπλε οθόνες θανάτου (BSOD), αποτυχίες εκκίνησης και βρόχοι εκκίνησης. Μπορεί να υπάρχουν και κάποια άλλα συμπτώματα που δεν έχουν αναφερθεί ακόμη ευρέως.

Μερικά από τα επηρεαζόμενα μοντέλα περιλαμβάνουν τα:

  • επαγγελματικό φορητό υπολογιστή Latitude 5320,  
  • υπολογιστή παιχνιδιών Alienware Aurora R8 και
  • επιτραπέζιο Inspiron 5680.

Τούτου λεχθέντος, αυτή η λίστα δεν είναι εξαντλητική και ενδέχεται να επηρεαστούν και άλλες συσκευές.

Ένας χρήστης του Latitude 5320 στο φόρουμ της Dell με το όνομα χρήστη “Dell5320” έφερε για πρώτη φορά στο φως αυτό το πρόβλημα. Δήλωσαν ότι η έκδοση 1.14.3 του BIOS προκαλούσε “Ζητήματα μπλε οθόνης και εκκίνησης” στο σύστημά τους. Το υλικολογισμικό φαίνεται να έχει αποσυρθεί από τον ιστότοπο της Dell.

Να τι γράφει:

Μετά την αναβάθμιση του BIOS του 5320 στη νέα έκδοση 1.14.3 σήμερα, ο φορητός υπολογιστής δεν θα εκκινήσει. Όταν πατάτε το κουμπί λειτουργίας, η λυχνία στο κουμπί θα εμφανιστεί για περίπου 10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια θα σβήσει ξανά. Περιστασιακά ανάβει ολόκληρο το πληκτρολόγιο, αλλά ο φορητός υπολογιστής θα σβήσει λίγο μετά, αλλά μερικές φορές ο φορητός υπολογιστής θα ενεργοποιηθεί και θα εμφανίσει το σφάλμα “Δεν έχει οριστεί η ώρα της ημέρας – εκτελέστε το πρόγραμμα SETUP” και όταν πατήσετε “Συνέχεια”, ο φορητός υπολογιστής θα μετά πάλι κλείσιμο. Μερικές φορές έχει εκκινήσει, αλλά μετά έδειξε μια μπλε οθόνη για λίγο πριν κλείσει.

Ο ίδιος χρήστης σημείωσε ότι μια λύση σε αυτό το ζήτημα είναι η υποβάθμιση του BIOS σε παλαιότερη έκδοση. Επομένως, αυτή τη στιγμή, είναι πιθανώς καλύτερο να αποφύγετε μια ενημέρωση υλικολογισμικού στα μηχανήματα Dell που διαθέτετε. Ωστόσο, εάν έχετε ήδη ενημερώσει και αντιμετωπίζετε προβλήματα, δοκιμάστε τον εναλλακτικό τρόπο υποβάθμισης του BIOS που αναφέραμε προηγουμένως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *