Το Samsung Galaxy A53 μεσαίας κατηγορίας θα αποκτήσει ξεχωριστές παραλλαγές Exynos και Snapdragon

Το Samsung Galaxy A53 μεσαίας κατηγορίας θα αποκτήσει ξεχωριστές παραλλαγές Exynos και Snapdragon

Εδώ και χρόνια, η Samsung ακολουθεί μια πολιτική κυκλοφορίας ξεχωριστών εκδόσεων των κορυφαίων συσκευών της με διαφορετικά chipset. Μέχρι στιγμής, τα τηλέφωνα της Samsung με χαμηλότερη τιμή φαίνεται να έχουν εξαιρεθεί από αυτή την πρακτική. Λοιπόν, όχι πια. Το επερχόμενο Samsung Galaxy A53 μπορεί να διαθέτει δύο διαφορετικές επιλογές επεξεργαστή ανάλογα με τη χώρα από την οποία το αγοράζετε.

Σύμφωνα με το ολλανδικό δημοσίευμα Galaxy Club, η Samsung είναι πιθανό να κατασκευάσει δύο εκδόσεις του Galaxy A53 — η μία θα τροφοδοτείται από τσιπ Samsung Exynos και η άλλη θα χρησιμοποιεί επεξεργαστή Qualcomm. Η μόνη φορά που η Samsung υιοθέτησε μια τέτοια στάση για τις μεσαίες συσκευές της ήταν η διαφοροποίηση μεταξύ των 4G και 5G παραλλαγών ενός συγκεκριμένου μοντέλου. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πλέον με το Galaxy A53 — με τις παραλλαγές Exynos και Qualcomm που πιθανότατα προσφέρουν υποστήριξη για δίκτυα 5G.

Οι ενδείξεις δείχνουν ότι η αμερικανική παραλλαγή του Samsung Galaxy A53 ενδέχεται να χρησιμοποιεί έναν επεξεργαστή Exynos που δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, πιθανότατα να ονομάζεται Exynos 1200. Ακόμα δεν γνωρίζουμε τι τσιπ Qualcomm σκοπεύει να χρησιμοποιήσει η Samsung στην άλλη παραλλαγή. 

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι υπάρχουν τρεις ξεχωριστοί αριθμοί μοντέλου για το Galaxy A53 που γνωρίζουμε επί του παρόντος. Αυτά περιλαμβάνουν το SM-A536U, το οποίο είναι πιθανό να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ. το SM-A536B, το οποίο μπορεί να είναι η ευρωπαϊκή παραλλαγή του τηλεφώνου. και το SM-A536E, το οποίο πιθανότατα προορίζεται για τις αγορές της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής και της Ασίας — συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας. 

Η απόφαση της Samsung να κυκλοφορήσει το Galaxy A53 με πολλές παραλλαγές επεξεργαστών είναι πιθανότατα το αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης έλλειψης chipset. Δεδομένου ότι το Galaxy A είναι από τις σειρές smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις της Samsung, η εταιρεία θα μπορούσε να ακολουθήσει αυτήν την προσέγγιση για να αποτρέψει πιθανές καθυστερήσεις στην κυκλοφορία. Η εταιρεία αναγκάστηκε να καθυστερήσει την κυκλοφορία του Samsung Galaxy S21 FE από τον Αύγουστο του 2021 έως τον Ιανουάριο του 2022 και πιθανότατα προσπαθεί να αποφύγει μια παρόμοια κατάσταση.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το Samsung Galaxy A53 είναι πιθανό να ανακοινωθεί μαζί με το Galaxy A33 και το Galaxy A73 έως τον Μάρτιο του 2022. Οι προδιαγραφές που διέρρευσαν δείχνουν ότι το Galaxy A53 μπορεί να διαθέτει οθόνη 6,7 ιντσών, κύρια κάμερα 64 megapixel και 5.000 μπαταρία mAh. Το τηλέφωνο είναι πιθανό να προσφέρεται σε χρωματικές επιλογές λευκού, μαύρου, μπλε και πορτοκαλί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *