Ο χάκερ λογαριασμού Rideshare αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 22 ετών

Ο χάκερ λογαριασμού Rideshare αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 22 ετών

Ένας άνδρας ομολόγησε την ενοχή του για δόλιο άνοιγμα λογαριασμών υπηρεσίας rideshare και παράδοσης χρησιμοποιώντας κλεμμένες πληροφορίες ταυτότητας που πωλούνται σε αγορές του σκοτεινού Ιστού.

Ο Flavio Candido da Silva, 36 ετών, κάτοικος Μάλντεν της Μασαχουσέτης, ομολόγησε την ενοχή του σε μια κατηγορία συνωμοσίας για απάτη μέσω συρμάτων και μια κατηγορία διακεκριμένης κλοπής ταυτότητας σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βοστώνης.

Ο άνδρας πιστεύεται ότι είναι ο ηγετικός hacker μιας 18μελούς ομάδας που έκλεψε ταυτότητες και πλαστογραφούσε έγγραφα για να δημιουργήσει ψευδείς λογαριασμούς υπηρεσίας μεταφοράς και παράδοσης και στη συνέχεια τα πούλησε ή τα νοίκιαζε σε άλλα άτομα.

Το σύστημα απάτης

Ο κατηγορούμενος έλαβε ονόματα θυμάτων, ημερομηνίες γέννησης, πληροφορίες άδειας οδήγησης και αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης (SSN) σε αγορές σκοτεινού ιστού και τα χρησιμοποιούσε για να πλαστογραφήσει πλαστά έγγραφα.

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν για την παράκαμψη των ελέγχων αναγνώρισης προσώπου που χρησιμοποιούνται ως μέτρα προστασίας στα συστήματα παροχών υπηρεσιών μεταφοράς και παράδοσης λαμβάνονταν συχνά απευθείας από τους ηθοποιούς.

Για το σκοπό αυτό, οι απατεώνες προκάλεσαν σκόπιμα ένα μικρό τροχαίο ατύχημα για να ανταλλάξουν πληροφορίες με το θύμα ή φωτογράφισαν την άδεια του θύματος ενώ ολοκλήρωναν μια παράδοση αλκοόλ μέσω μιας από τις υπηρεσίες.

«Ως αποτέλεσμα του προγράμματος, τα Έντυπα 1099 της Υπηρεσίας Εσωτερικών Εσόδων δημιουργήθηκαν στα ονόματα των θυμάτων για εισόδημα που κέρδισαν οι συνωμότες από τις εταιρείες μεταφοράς και διανομής», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Εκτός από τα παραπάνω, ο ντα Σίλβα χρησιμοποίησε τεχνολογία πλαστογράφησης GPS με bots για να φαίνεται σαν να έκανε παραδόσεις.

Αυτή η πρακτική αύξησε τεχνητά το εισόδημά του και αύξησε το ποσό των ζημιών που υποβλήθηκαν στις θύματα εταιρείες σε περίπου 200.000 $.

Για να αποφευχθεί η επισήμανση των λογαριασμών του για δόλιες δραστηριότητες, ο ντα Σίλβα παρέπεμψε τους οδηγούς σε άλλους συνωμότες και συντονίστηκε μαζί τους για να διασφαλίσει την υποβολή θετικών σχολίων υπηρεσιών.

Η ποινή του ντα Σίλβα και των συνεργατών του θα ανακοινωθεί στις 22 Απριλίου 2022. Οι κατηγορίες για απάτη μέσω τηλεφωνίας τιμωρούνται με έως και 20 χρόνια φυλάκιση, η κλοπή ταυτότητας επιφέρει έως και δύο χρόνια, ενώ πρόστιμο 250.000 δολαρίων ή το διπλάσιο του ακαθάριστου κέρδους /Η απώλεια από την παράβαση θα ληφθεί επίσης υπόψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *