Το Google Fit σάς επιτρέπει πλέον να μετράτε τον καρδιακό σας ρυθμό χρησιμοποιώντας την κάμερα του iPhone σας

Το Google Fit σάς επιτρέπει πλέον να μετράτε τον καρδιακό σας ρυθμό χρησιμοποιώντας την κάμερα του iPhone σας

Νωρίτερα φέτος, η Google παρουσίασε τη δυνατότητα μέτρησης του αναπνευστικού και του καρδιακού σας παλμού σε ορισμένα τηλέφωνα Android. Η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να εκμεταλλεύονται τις κάμερες του τηλεφώνου τους για να κάνουν τις μετρήσεις — χωρίς να χρειάζονται smartwatch. Αυτές οι πολύ ευπρόσδεκτες προσθήκες έφτασαν επιτέλους στην εφαρμογή Google Fit στο iOS. Οι χρήστες iPhone μπορούν πλέον να μετρούν τους παλμούς της αναπνοής και της καρδιάς τους χωρίς να χρειάζονται Apple Watch.

Google Fit heart respiratory rate iPhone

 Η Google κυκλοφόρησε αυτές τις νέες δυνατότητες στους χρήστες iPhone. Στην κύρια καρτέλα Αρχική σελίδα της εφαρμογής Fit, θα βρείτε δύο νέα κουμπιά για την εκκίνηση μιας από τις διαδικασίες. Η εταιρεία σας προειδοποιεί, ωστόσο, ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτές τις μετρήσεις για ιατρικούς σκοπούς. Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να έχετε καρδιακή πάθηση, πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό.

Για να μετρήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό, η εφαρμογή σας ζητά να τοποθετήσετε το δάχτυλό σας στην πίσω κάμερα του iPhone σας και να ασκήσετε κάποια πίεση. Πρέπει να κάθεστε σε καλά φωτισμένο χώρο για πιο ακριβείς μετρήσεις. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εναλλαγή του φακού που περιλαμβάνεται σε αυτήν την οθόνη. Η διαδικασία διαρκεί περίπου μισό λεπτό και θα πρέπει να παραμείνετε ακίνητοι κατά τη διάρκεια της. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η δυνατότητα λειτουργεί ακόμα κι αν είστε εκτός σύνδεσης.

Για μια μέτρηση του αναπνευστικού ρυθμού, η εφαρμογή Google Fit σάς ζητά να τοποθετήσετε το τηλέφωνό σας σε μια σταθερή επιφάνεια και να καθίσετε μπροστά της. Στη συνέχεια, θα χρησιμοποιήσει την μπροστινή σας κάμερα για να ανιχνεύσει τις κινήσεις του προσώπου και του στήθους σας. Πρέπει να παραμείνετε ακίνητοι και να αναπνεύσετε όπως θα κάνατε συνήθως για ένα πιο ακριβές αποτέλεσμα.

Και οι δύο αυτές λειτουργίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν εάν η εφαρμογή σας είναι ενημερωμένη. Εάν δεν βλέπετε τα νέα κουμπιά στην ενότητα Αρχική σελίδα, δοκιμάστε να κλείσετε αναγκαστικά την εφαρμογή. Εάν εξακολουθείτε να μην τα βλέπετε, μπορείτε να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε ξανά την εφαρμογή Google Fit. Είναι διαθέσιμο δωρεάν στο AppStore,και υποστηρίζει HealthKit της Apple με τα στοιχεία συγχρονισμού μεταξύ των δύο υπηρεσιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *