Η Microsoft προσπαθεί να διορθώσει προβλήματα στη γραμμή εργασιών των Windows 11

Η Microsoft προσπαθεί να διορθώσει προβλήματα στη γραμμή εργασιών των Windows 11

Η γραμμή εργασιών τωνWindows 11 είναι η πιο αμφιλεγόμενη σχεδιαστική επιλογή της Microsoft για το νέο της λειτουργικό σύστημα. Η επανασχεδιασμένη γραμμή εργασιών έχει επικριθεί ευρέως, αλλά τα καλά νέα είναι ότι ο τεχνολογικός γίγαντας ακούει σχόλια και οι εκδόσεις προεπισκόπησης περιλαμβάνουν πλέον διορθώσεις για ενοχλητικά σφάλματα.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκδόσεις των Windows, η γραμμή εργασιών στα Windows 11 βασίζεται προφανώς σε σύγχρονο κώδικα XAML και χρησιμοποιεί στοιχεία ελέγχου WinUI. Η γραμμή εργασιών έχει γραφτεί από την αρχή και δεν υποστηρίζει λειτουργίες όπως μεταφορά και απόθεση. Επιπλέον, οι χρήστες δεν μπορούν να αλλάξουν τη θέση της γραμμής εργασιών από την προεπιλεγμένη κάτω προβολή, την οποία προτιμούσαν ορισμένοι.

Αυτοί οι περιορισμοί της γραμμής εργασιών των Windows 11 μπορεί να είναι απογοητευτικοί, αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα γνωστά ζητήματα. Για παράδειγμα, τα Windows 11 έχουν ένα σφάλμα όπου η γραμμή εργασιών θα μπορούσε να καταλήξει να τρεμοπαίζει όταν προσπαθείτε να αλλάξετε μεθόδους εισαγωγής.

Υπάρχει ένα άλλο σφάλμα όπου οι συμβουλές εργαλείων της γραμμής εργασιών (αναδυόμενα παράθυρα που εμφανίζονται όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από τα στοιχεία) θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μια εντελώς απροσδόκητη τοποθεσία. Οι χρήστες έχουν επίσης αναφέρει ένα σφάλμα όπου η συμβουλή εργαλείων της γραμμής εργασιών δεν εμφανίζεται όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από τα εικονίδια της γωνίας της γραμμής εργασιών πολύ γρήγορα.

Αυτό λειτουργεί με την γρήγορη τοποθέτηση του δείκτη του ποντικιού πάνω από πολλά εικονίδια, η οποία τοποθετεί τις συμβουλές εργαλείων τους στην ουρά και τις εμφανίζει όλες σε ξεχωριστές περιπτώσεις επαναλαμβανόμενης τοποθέτησης του ποντικιού πάνω από τη γραμμή εργασιών, σημείωσαν οι χρήστες σε μια ανάρτηση στο Feedback Hub.

Ευτυχώς, η Microsoft έχει κάνει μια αλλαγή στο λειτουργικό σύστημα για να βελτιώσει την αξιοπιστία της γραμμής εργασιών και η επιδιόρθωση αυτή τη στιγμή περιλαμβάνεται στις εκδόσεις προεπισκόπησης.

Η γραμμή εργασιών των Windows 11 εμφανίζει εσφαλμένες πληροφορίες

Στα Windows 11, ένα σφάλμα θα μπορούσε να επηρεάσει το επίπεδο της μπαταρίας που εμφανίζεται στη γραμμή εργασιών. Στην πραγματικότητα, το επίπεδο μπαταρίας της γραμμής εργασιών δείχνει μερικές φορές ένα ποσοστό που είναι πάνω από 100%. Αυτό έχει τεκμηριωθεί από χρήστες στο Feedback Hub, με τους χρήστες να εξηγούν ότι το επίπεδο της μπαταρίας ήταν υψηλότερο από 100 τοις εκατό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Φυσικά, αυτό είναι ένα σφάλμα με τη γραμμή εργασιών των Windows 11 και η Microsoft παρέχει τώρα μια επιδιόρθωση στην τελευταία έκδοση προεπισκόπησης.

“Η επεξήγηση εργαλείου για το εικονίδιο μπαταρίας δεν θα πρέπει πλέον να εμφανίζει απροσδόκητα ποσοστό πάνω από 100”, δήλωσε η Microsoft στις σημειώσεις έκδοσης του Windows 11 Build 22523.

Η μεταφορά και απόθεση επιστρέφει σύντομα

Την ίδια στιγμή, η Microsoft δοκιμάζει εσωτερικά την υποστήριξη μεταφοράς και απόθεσης στη γραμμή εργασιών.

Όπως πιθανότατα γνωρίζετε, τα Windows 11 έχουν αφαιρέσει το drag and drop για τη γραμμή εργασιών, επομένως δεν μπορείτε να σύρετε εφαρμογές στη γραμμή εργασιών για να δημιουργήσετε συντομεύσεις για την αγαπημένη σας εφαρμογή. Επίσης, δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς και απόθεσης αρχείων σε εφαρμογές ανοιχτές στη γραμμή εργασιών για την εκκίνηση αυτών των αρχείων όπως διευθύνσεις URL ή εικόνες στην εφαρμογή.

Σύμφωνα με πηγές που είναι εξοικειωμένες με την ανάπτυξη, η δυνατότητα θα επιστρέψει τώρα στα Windows 11 22H2. Η Microsoft θα προσθέσει αυτήν την πολυπόθητη δυνατότητα στην προεπισκόπηση των εκδόσεων, αλλά πιθανότατα δεν θα συμβεί για μερικούς μήνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *