Το γερμανικό κρατίδιο της Hesse χάνει δικαστική υπόθεση για να αφαιρέσει το Microsoft Teams και το Office 365

Το γερμανικό κρατίδιο της Hesse χάνει δικαστική υπόθεση για να αφαιρέσει το Microsoft Teams και το Office 365

Φαίνεται σαν μια ατελείωτη ιστορία μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και της Microsoft όπου η πρώτη προσπαθεί να αντικαταστήσει το λογισμικό που κατασκευάστηκε από τον γίγαντα του Redmond, αλλά δεν το κάνει για έναν λόγο ή άλλο. Για παράδειγμα, το 2017, η κυβέρνηση του Μονάχου επέστρεψε στα Windows μετά την αποτυχία του εγχειρήματός της LiMux , όπου προσπάθησε να αγκαλιάσει τον τρόπο ανοιχτού κώδικα του Linux.

Σε μια τέτοια περίπτωση, αυτή τη φορά η κυβέρνηση του γερμανικού κρατιδίου Hesse  προσπάθησε να απορρίψει το Microsoft Teams και το Office 365, αλλά δυστυχώς για την κρατική αρχή, το Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο της Φρανκφούρτης του Μάιν (OLG) αποφάνθηκε κατά μιας τέτοιας απόφασης.

Το Υπουργείο Παιδείας του Hesse είχε προτείνει να αντικαταστήσει το Microsoft Teams με μια τοπική λύση. Η αλλαγή επρόκειτο να γίνει σε περίπου 2.000 σχολεία της Hesse . Ωστόσο, το δικαστήριο διαπίστωσε ότι η τοπική λύση δεν είχε δυνατότητες σε σύγκριση με τη λύση της Microsoft. Τα κριτήρια για ένα τέτοιο λογισμικό τηλεδιάσκεψης ζητούν από τον πάροχο λογισμικού να υποστηρίξει τη συμμετοχή 200.000 μαθητών γενικά και 450.000 στην αιχμή.

Σε σχετικές ειδήσεις, το γερμανικό κρατίδιο Schleswig-Holstein αποκάλυψε επίσης την πρόθεσή του να απορρίψει λογισμικό που κατασκευάζεται από τη Microsoft. Η πολιτεία σχεδιάζει να απομακρυνθεί πρώτα από τη σουίτα εφαρμογών του Office στο LibreOffice, ακολουθούμενη από πλήρη μετεγκατάσταση στο Linux στο μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *