Το DDR5 είναι πολύ ακριβό, επομένως η ASUS κατασκευάζει έναν προσαρμογέα DDR5 σε DDR4 για την Intel Alder Lake

Το DDR5 είναι πολύ ακριβό, επομένως η ASUS κατασκευάζει έναν προσαρμογέα DDR5 σε DDR4 για την Intel Alder Lake

Οι μητρικές πλακέτες chipset της σειράς 600 για το Alder Lake-S της Intel διατίθενται σε μερικές εκδόσεις που προσφέρουν επιλογές μητρικής κάρτας DDR5 και DDR4.  . Ωστόσο, η DDR5 DRAM για επιτραπέζιους υπολογιστές αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν αδύνατο να αποκτηθεί καθώς τα αποθέματα είναι χαμηλά και οι τιμές είναι υπερβολικές. Σε μέρη όπως το eBay, οι scalpers απαιτούν έως και 5.000 $ για κιτ DDR5.

Έτσι, για όσους έχουν ήδη αγοράσει μια μητρική πλακέτα DDR5, η ASUS επινόησε έναν νέο προσαρμογέα που μπορεί να χωρέσει ένα κιτ DDR4 σε μια μητρική πλακέτα DDR5.

Το προϊόν είναι σίγουρα ενδιαφέρον, αν και θα μπορούσε να αποδειχθεί μη πρακτικό στην περίπτωση των χρηστών όπου το ψυγείο αέρα εμποδίζει την εγκατάσταση αυτής της συσκευής. Αυτό συμβαίνει επειδή ο προσαρμογέας είναι αρκετά ψηλός, καθώς πρέπει να φιλοξενήσει πολλές από τις λειτουργίες παροχής ισχύος στο ίδιο το PCB του προσαρμογέα, καθώς οι μητρικές πλακέτες DDR5 δεν έχουν τέτοια λειτουργικότητα λόγω των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων διαχείρισης ενέργειας (PMIC) που βρίσκονται στις ίδιες τις μονάδες DDR5.

Αυτός ο προσαρμογέας είναι απαραίτητος, καθώς το pinout και η πληκτρολόγηση της μονάδας των δύο τύπων DRAM είναι διαφορετικά, παρόλο που και οι δύο διαθέτουν πλήθος 288 ακίδων.

via Kingston

Αν και το προϊόν εξακολουθεί να φαίνεται να είναι πρωτότυπο, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η ASUS το φέρνει πραγματικά στην αγορά και σε ποια τιμή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *