Η Mercedes-Benz διαθέτει εύρος 620 μιλίων για τις τελευταίες εκδόσεις EV της

Η Mercedes-Benz διαθέτει εύρος 620 μιλίων για τις τελευταίες εκδόσεις EV της

Η Mercedes-Benz  παρουσίασε μια ένα ηλεκτρικό όχημα που ισχυρίζεται θα είναι σε θέση να τρέξει για πάνω από 620 μίλια πριν χρειαστεί να επαναφόρτιση. Εάν πραγματοποιηθεί και ανταποκριθεί σε αυτήν την υπόσχεση, το Vision EQXX θα ξεπεράσει την αυτονομία της Lucid Air Dream Edition για περισσότερα από 100 μίλια και του Tesla Model S Long Range Plus κατά περίπου 220 μίλια.

«Το Mercedes-Benz Vision EQXX είναι το πώς φανταζόμαστε το μέλλον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων», δήλωσε ο επικεφαλής της Mercedes-Benz, Ola Källenius.

Με βάση τις προσομοιώσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας, το Vision EQXX θα χρησιμοποιούσε λιγότερο από 10 kWh για να ταξιδέψει 62 μίλια σε δημόσιους δρόμους, παρέχοντας απόδοση μεγαλύτερη από 6 μίλια ανά kWh. Μετατρεπόμενη σε κατανάλωση ορυκτών καυσίμων, η Mercedes λέει ότι είναι περίπου η «χρυσή φιγούρα» του 1 λίτρου βενζίνης ανά 62 μίλια. 

Η μπαταρία έχει το μισό μέγεθος και 30 τοις εκατό ελαφρύτερη από αυτή του EQS. Ωστόσο, εξακολουθεί να έχει χωρητικότητα σχεδόν 100 kWh. Επιπλέον, υπάρχουν εξαιρετικά λεπτά ηλιακά πάνελ στην οροφή που μπορούν να προσθέσουν αυτονομία έως και 25 km (15,5 μίλια).

Το Vision EQXX είναι ένα ελαφρύ αυτοκίνητο (1.750 κιλά ή 3.858 λίβρες) που έχει βελτιστοποιηθεί αεροδυναμικά. Η αυτοκινητοβιομηχανία λέει ότι, με συντελεστή οπισθέλκουσας cd 0,17, το EV είναι πιο αεροδυναμικό από ένα ποδόσφαιρο (το οποίο έχει cd 0,18 έως 0,2). Επιπλέον, η Mercedes ισχυρίζεται ότι το 95 τοις εκατό της ενέργειας της μπαταρίας κατευθύνεται στους τροχούς.

Ομάδες από τα κέντρα έρευνας και ανάπτυξης της Mercedes συνεργάστηκαν με τους μηχανικούς της Formula 1 και Formula E για την ιδέα. Χρησιμοποίησαν ψηφιακά εργαλεία για να μειώσουν τη σπατάλη και το βάρος κόβοντας το υπερβολικό υλικό – οι τροχοί είναι κατασκευασμένοι από μαγνήσιο και οι δίσκοι των φρένων είναι κατασκευασμένοι από κράμα αλουμινίου. Το Vision EQXX χρησιμοποιεί επίσης ανακυκλωμένα και φυτικά υλικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *