Η Qualcomm και η Microsoft ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σχεδιάσουν τσιπ AR και να προωθήσουν την υιοθέτηση μετατροπών

Η Qualcomm και η Microsoft ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σχεδιάσουν τσιπ AR και να προωθήσουν την υιοθέτηση μετατροπών

Στην CES 2022, η Qualcomm ένωσε τις δυνάμεις της με τη Microsoft σε μια νέα συνεργασία που θα δει τα δύο προσαρμοσμένα σχέδια τσιπ που θα οδηγήσουν στην υιοθέτηση της επαυξημένης πραγματικότητας (AR) τα επόμενα χρόνια. Και οι δύο εταιρείες έχουν αυτοδιαφημιστεί ως «πιστοί στο μετασύμπαν», με την πρωτοβουλία να αφορά τόσο τον τομέα των επιχειρήσεων όσο και των καταναλωτών.

Όσον αφορά το απτό αποτέλεσμα που μπορούμε να περιμένουμε, θα αναπτυχθούν προσαρμοσμένα τσιπ AR για ελαφριά και ενεργειακά αποδοτικά γυαλιά και θα δημιουργηθούν νέες γέφυρες μεταξύ του Microsoft Mesh και της πλατφόρμας προγραμματιστών Snapdragon Spaces XR.

Ο αντιπρόεδρος της Qualcomm και γενικός διευθυντής της XR, Hugo Swart, είπε για τη συνεργασία:

Αυτή η συνεργασία αντικατοπτρίζει το επόμενο βήμα στην κοινή δέσμευση και των δύο εταιρειών στο XR και στο metaverse. Η βασική στρατηγική XR της Qualcomm Technologies παρείχε πάντα την πιο προηγμένη τεχνολογία, ειδικά κατασκευασμένα chipset XR και επέτρεπε στο οικοσύστημα τις πλατφόρμες λογισμικού και τα σχέδια αναφοράς υλικού. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Microsoft για να συμβάλουμε στην επέκταση και την κλιμάκωση της υιοθέτησης υλικού και λογισμικού AR σε ολόκληρο τον κλάδο.

Εν τω μεταξύ, ο εταιρικός αντιπρόεδρος Mixed Reality της Microsoft, Rubén Caballero, δήλωσε ότι:

Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε και να ενδυναμώσουμε άλλους να εργαστούν συλλογικά για να αναπτύξουν το μεταστρεφόμενο μέλλον – ένα μέλλον που βασίζεται στην εμπιστοσύνη και την καινοτομία. Με υπηρεσίες όπως το Microsoft Mesh, δεσμευόμαστε να παρέχουμε το ασφαλέστερο και πιο ολοκληρωμένο σύνολο δυνατοτήτων για να τροφοδοτήσουμε τα μεταστράφη που συνδυάζουν τον φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο, παρέχοντας τελικά μια κοινή αίσθηση παρουσίας σε όλες τις συσκευές. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Qualcomm Technologies για να βοηθήσουμε ολόκληρο το οικοσύστημα να ξεκλειδώσει την υπόσχεση του μετασύμπαντος.

Δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα αρχίσουμε να βλέπουμε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας, αλλά φαίνεται να είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική, επομένως περιμένετε τα πράγματα να υλοποιηθούν σε λίγους μήνες και χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *