Τα μοντέλα ZenBook 14 OLED της ASUS αποκτούν μεγάλο επανασχεδιασμό και τα πιο πρόσφατα τσιπ

Τα μοντέλα ZenBook 14 OLED της ASUS αποκτούν μεγάλο επανασχεδιασμό και τα πιο πρόσφατα τσιπ

Με την Intel και την AMD να ανακοινώνουν νέους επεξεργαστές αυτή την εβδομάδα, πολλοί κατασκευαστές υπολογιστών μοιράζονται επίσης λεπτομέρειες για τους τελευταίους φορητούς υπολογιστές τους. Ένα από αυτά είναι η ASUS, η οποία την Τετάρτη αποκάλυψε τη σειρά ZenBook 14 του 2022. Με την πρώτη ματιά, η πιο αξιοσημείωτη διαφορά σχετικά με το νέο “ZenBook 14 OLED” είναι ότι διαθέτει μια ενημερωμένη σχεδίαση που είναι πιο τετράγωνη και λιγότερο ενοχλητικά επώνυμη. 

Η ASUS θα προσφέρει ξεχωριστές εκδόσεις του ZenBook 14 OLED με τους πιο πρόσφατους επεξεργαστές από την Intel και την AMD. Θα χρειαστεί να αγοράσετε έναν επεξεργαστή Core H 12ης γενιάς εάν θέλετε συνδεσιμότητα DDR5 RAM και Thunderbolt 4. Τα μοντέλα Ryzen θα αποστέλλονται με μνήμη DDR4X. Είτε έτσι είτε αλλιώς, μπορείτε να διαμορφώσετε το ZenBook 14 OLED με έως και 16 GB μνήμης RAM, αν και θα έχετε μεγαλύτερες ταχύτητες ρολογιού από τις μονάδες DDR5. Εκτός από έως και 1 TB αποθήκευσης PCIe, υπάρχει διαθέσιμη μια επιπλέον υποδοχή M.2, εάν αποφασίσετε ότι χρειάζεστε περισσότερο χώρο. Η τροφοδοσία των πάντων είναι μια κυψέλη 75 Whr και ολόκληρος ο φορητός υπολογιστής ζυγίζει λιγότερο από τρία κιλά.

Το ZenBook 14 OLED διαθέτει πολλές θύρες για υπερφορητό, συμπεριλαμβανομένων δύο συνδέσεων USB-C, μίας θύρας USB-A, HDMI 2.0, υποδοχής ακουστικών και υποδοχής κάρτας microSD. Έρχεται επίσης με υποστήριξη WiFi 6E και Bluetooth 5.2. Εάν έχετε επεξεργαστή Intel, οι δύο θύρες USB-C θα προσφέρουν συνδεσιμότητα Thunderbolt 4, επιτρέποντας ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων 40 Gbps.

Ωστόσο, το αποκορύφωμα του ZenBook 14 OLED είναι χωρίς αμφιβολία η οθόνη του. Στα χαρτιά είναι εντυπωσιακό. Είναι ένα πάνελ OLED 14 ιντσών με ανάλυση 2.880 x 1.800, αναλογία διαστάσεων 16:10 και μέγιστη φωτεινότητα 550 nit. Προσθέστε σε αυτό το 100 τοις εκατό κάλυψη DCI-P3, την πιστοποίηση DisplayHDR 500 True Black, τον ρυθμό ανανέωσης 90 Hz και τον απαιτούμενο χρόνο απόκρισης 0,2 χιλιοστών του δευτερολέπτου, και έχετε μια οθόνη που θα πρέπει να είναι εξίσου εξαιρετική για παραγωγικότητα, παιχνίδια και ροή βίντεο.

ZenBook 14 OLED Space Edition

Η ASUS θα πουλήσει επίσης μια “Space Edition” του ZenBook 14 OLED. Έχει πολλά από τα ίδια χαρακτηριστικά με το τυπικό μοντέλο 14 ιντσών, αλλά μπορείτε να το διαμορφώσετε με έως και 32 GB μνήμης RAM DDR5. Ωστόσο, η μόνη σας επιλογή στο μπροστινό μέρος της CPU είναι ένας επεξεργαστής Intel. Σημειωτέον, έρχεται επίσης με μικρότερη μπαταρία 63 Whr. Το εξωτερικό του υπολογιστή, που περιλαμβάνει οθόνη OLED 3,5 ιντσών, είναι εμπνευσμένο από τον διαστημικό σταθμό MIR. Ο κώδικας μορς στο εξωτερικό του φορητού υπολογιστή λέει Ad Astra Per Aspera. Σε χονδρική μετάφραση από τα λατινικά, αυτό είναι “μέσα από τις δυσκολίες στα αστέρια”.

Δεν υπάρχει ακόμη καμία πληροφορία για την τιμή είτε του ZenBook 14 OLED είτε του ZenBook 14x OLED Space Edition, αλλά η ASUS υποσχέθηκε να μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες όταν οι φορητοί υπολογιστές ξεκινήσουν να πωλούνται κοντά στο δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *