Ο Microsoft Edge θα μπορούσε να κάνει πιο ομαλή κύλιση σε πάνελ FreeSync χάρη σε μια νέα δυνατότητα

Ο Microsoft Edge θα μπορούσε να κάνει πιο ομαλή κύλιση σε πάνελ FreeSync χάρη σε μια νέα δυνατότητα

H Microsoft θα μπορούσε να προσθέσει μια νέα δυνατότητα ομαλής κύλισης στο πρόγραμμα περιήγησής της στο Edge πολύ σύντομα. Στην τελευταία έκδοση του Edge Canary, εμφανίστηκε μια νέα σημαία που ονομάζεται “Ενίσχυση ρυθμού ανανέωσης οθόνης κατά την κύλιση” και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα καθώς θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία Variable Refresh Rate (VRR) για να προσφέρει αυτήν την εμπειρία. Η περιγραφή αυτής της νέας δυνατότητας έχει ως εξής:

Επιτρέπει στα Windows να αυξάνουν προσωρινά τον ρυθμό ανανέωσης κατά την κύλιση (υπό την προϋπόθεση ότι το μηχάνημα διαθέτει πίνακα VRR και υποστηρικτικό πρόγραμμα οδήγησης). Αυτό παρέχει μια συνολική πιο ομαλή εμπειρία κύλισης των  Windows 

 Τα πάνελ μεταβλητού ρυθμού ανανέωσης (VRR) όπως τα συμβατά πάνελ AMD Freesync / G-sync και τα πάνελ G-sync είναι εκείνα που μπορούν να διαφέρουν τους ρυθμούς ανανέωσης σε ένα δεδομένο εύρος. Τέτοιες οθόνες δεν έχουν έξοδο σταθερού ρυθμού ανανέωσης και ως εκ τούτου μπορούν να ενισχύσουν ή να μειώσουν τους ρυθμούς ανανέωσης μέσω του εύρους VRR τους για να συγχρονιστούν με τα παιχνίδια ή τους ρυθμούς ανανέωσης του περιεχομένου, εφόσον είναι εντός αυτού του εύρους.

Ουσιαστικά, αυτή η νέα δυνατότητα Edge θα αξιοποιήσει αυτήν την τεχνολογία για να αυξήσει τον ρυθμό ανανέωσης κατά την κύλιση προς τα κάτω ή προς τα πάνω, οδηγώντας σε περισσότερη ομαλότητα.

Η δυνατότητα θα μπορούσε να λειτουργεί παρόμοια με το Radeon Chill της AMD. Το Chill ενισχύει τον ρυθμό ανανέωσης όταν η ενέργεια είναι έντονη και οι είσοδοι του χρήστη είναι υψηλότερες, αλλά μειώνει τα Hz όταν υπάρχει μικρή ή καθόλου είσοδος χρήστη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *