Η έλλειψη τσιπ προκαλεί ένα τελευταίο απροσδόκητο θύμα, τις κασέτες γραφίτη εκτυπωτών μελάνης των Canon

Η έλλειψη τσιπ προκαλεί ένα τελευταίο απροσδόκητο θύμα, τις κασέτες γραφίτη εκτυπωτών μελάνης των Canon

Τα δοχεία Canon  ήταν στις ειδήσεις τον Οκτώβριο, όταν η εταιρεία κατηγορήθηκε για απενεργοποίηση άλλων λειτουργιών, όπως η σάρωση όταν οι εκτυπωτές της είχαν τελειώσει το μελάνι. Για άλλη μια φορά η κασέτα Canon είναι στις ειδήσεις σήμερα, αν και αυτή τη φορά είναι για διαφορετικό λόγο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε σε μια ανάρτηση υποστήριξης ότι η παγκόσμια έλλειψη chip έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο η Canon κατασκευάζει τα τόνερ της. Η εταιρεία επέλεξε να προχωρήσει προς το παρόν στη χρήση χωρίς τσιπ ως ενδιάμεσο μέτρο και ως εκ τούτου θα κατασκευάζει κασέτες τόνερ χωρίς τσιπ για τους εκτυπωτές της και τις διάφορες άλλες συσκευές πολλαπλών λειτουργιών της. Τα τόνερ χωρίς τσιπ θα ξεκινήσουν να κυκλοφορούν γύρω στον Φεβρουάριο. Καθώς πρόκειται για ένα ενδιάμεσο μέτρο, η Canon αναμένει να επιστρέψουν οι κανονικές κασέτες τόνερ στο μέλλον.

Η εταιρεία γράφει:

Η παγκόσμια έλλειψη τσιπ ημιαγωγών επηρεάζει την προσφορά πολλών ηλεκτρονικών συσκευών και ορισμένων αξεσουάρ. Τα επηρεαζόμενα αξεσουάρ περιλαμβάνουν κασέτα γραφίτη για επαγγελματικούς εκτυπωτές και συσκευές πολλαπλών λειτουργιών (MFD) της Canon

[..] Για να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας δεν θα χάσουν μια εκτύπωση, η Canon έχει καινοτομήσει σχετικά με την έλλειψη τσιπ για να διασφαλίσει ότι μπορούμε ακόμα να προμηθεύουμε τις κασέτες γραφίτη. Η Canon ξεκίνησε να κατασκευάζει κασέτες τόνερ χωρίς τσιπ. Αν και θα υπάρξουν κάποιες αναπόφευκτες, αλλά μικρές, αλλαγές στην εμπειρία των πελατών μας, θα εξακολουθείτε να μπορείτε να εκτυπώνετε κανονικά.

Το τσιπ μέσα σε ένα τόνερ βοηθά στον προσδιορισμό των γνήσιων προϊόντων Canon, ειδοποιεί τους χρήστες για τα επίπεδα χρήσης, μεταξύ άλλων. Ωστόσο, ένας γραφίτης χωρίς τσιπ δεν πρέπει να επηρεάζει τη διαδικασία της ίδιας της εκτύπωσης.

Στη θέση υποστήριξης της Canon, η εταιρεία έχει λεπτομερώς τον τρόπο αντιμετώπισης των προτροπών σφαλμάτων λόγω των συσκευών που διαθέτουν τόνερ χωρίς τσιπ. Η ανάρτηση παραθέτει επίσης όλα τα επηρεαζόμενα προϊόντα γραφίτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *