Η Motorola μπορεί να ενδιαφέρεται σοβαρά για την κατασκευή ενός τηλεφώνου με wrap-around οθόνη

Η Motorola μπορεί να ενδιαφέρεται σοβαρά για την κατασκευή ενός τηλεφώνου με wrap-around οθόνη

Η  Motorola φαίνεται να εργάζεται ενεργά σε ένα smartphone με wrap-around οθόνη, με την εταιρεία να δημοσιεύει επανειλημμένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για μια τέτοια συσκευή.

Ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2020, όταν η Motorola Mobility LLC κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στο USPTO (Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών) για «ενιαία προδιαμορφωμένη τάση wrap-around τουλάχιστον δύο πλευρών ενός περιβλήματος ηλεκτρονικής συσκευής και αντίστοιχες μεθόδους και συσκευές». Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, που δημοσιεύθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2021, περιγράφει λεπτομερώς τη διαδικασία κατασκευής ενός smartphone στο οποίο το περίβλημα είναι πλήρως τυλιγμένο με μια εύκαμπτη οθόνη.

Τον Αύγουστο του 2021, η εταιρεία υπέβαλε πρόσθετη τεκμηρίωση σχετικά με την ίδια συσκευή με τον τίτλο «Μέθοδοι και συστήματα για την αλλαγή των διατάξεων εικονικών κουμπιών που παρουσιάζονται σε μία ή περισσότερες οθόνες μιας ηλεκτρονικής συσκευής». Αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κυκλοφόρησε επίσης στις 23 Δεκεμβρίου 2021.

 Tο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιγράφει μεθόδους που ασχολούνται με τα απαραίτητα εικονικά κουμπιά, π.χ. ανίχνευση πότε η συσκευή βρίσκεται στην τσέπη σας και αυτόματη παρουσίαση οθόνης σε εσάς όταν αφαιρείτε τη συσκευή από την τσέπη σας και δημιουργία εικονικών κουμπιών όπου βρίσκονται τα δάχτυλά σας.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιγράφει μια συσκευή που είναι συμβατή με γραφίδα, διαθέτει υποδοχή USB-C και κάρτας SIM στο κάτω μέρος και ηχεία και μικρόφωνα στα δύο άκρα.

Έχουμε δει φυσικά μια τέτοια συσκευή στην πραγματική ζωή, με τη Xiaomi να κυκλοφόρησε το Mi Mix Alpha το 2019. Φυσικά με περισσότερα από 2000 $ αυτή η συσκευή δεν ήταν ακριβώς προσιτή, αλλά οι ευέλικτες οθόνες έχουν γίνει πολύ φθηνότερες από τότε, επομένως μια συσκευή ναυαρχίδα από μια εταιρεία που θέλει να διατηρήσει το όνομά της στις ειδήσεις μπορεί τελικά να μην είναι τόσο απίθανο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *