Η Google και η Ford θέλουν να φέρουν μικρό ραντάρ σε περισσότερες συσκευές

Η Google και η Ford θέλουν να φέρουν μικρό ραντάρ σε περισσότερες συσκευές

To ραντάρ μπορεί σύντομα να βρει το δρόμο του σε πιο προσωπική τεχνολογία από τα τηλέφωνα και τα έξυπνα ηχεία της Google . Σημειώνεται ότι η Google, η Ford και τέσσερις άλλοι συνεργάτες έχουν δημοσιεύσει προδιαγραφές για ένα πρότυπο Ripple που θα μπορούσε να φέρει μικρό ραντάρ σε περισσότερες συσκευές με τρόπο «σεβόμενο το απόρρητο». Το πλαίσιο, που φιλοξενείται από την Consumer Technology Association, επιτρέπει θεωρητικά σε οποιονδήποτε κατασκευαστή συσκευών να χρησιμοποιεί ραντάρ μικρής κλίμακας για εργασίες που κυμαίνονται από υπάρχουσες χρήσεις όπως έλεγχος χειρονομιών χωρίς αφή και παρακολούθηση της υγείας έως παρακολούθηση άσκησης και ακόμη και ανίχνευση πληρότητας σε κτίρια.

Οι πρώτες λεπτομέρειες είναι προς το παρόν διαθέσιμες μέσω του GitHub, με έμφαση στη διαλειτουργικότητα μεταξύ των τύπων ραντάρ. Οι προγραμματιστές θα πρέπει αρχικά να προσθέσουν ειδικές περιπτώσεις χρήσης μέσω επεκτάσεων, αλλά η ομάδα του Ripple ελπίζει να δημιουργήσει αυτά τα πρόσθετα σε μεταγενέστερες εκδόσεις του προτύπου.

Η εμπλοκή της Google και της Ford είναι λογική. Και οι δύο έχουν ήδη χρησιμοποιήσει ραντάρ σε προϊόντα ναυτιλίας όπως το Nest Hub ή οι υποστηρικτές  οδηγού της Ford Co-Pilot 360. Όσο περισσότερη υποστήριξη υπάρχει για το ραντάρ σε ολόκληρη τη βιομηχανία, τόσο περισσότεροι πελάτες είναι πιθανό να το αναζητήσουν στα προϊόντα των εταιρειών. Ωστόσο, μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμο εάν το ραντάρ γίνει κάτι περισσότερο από ένα σπάνιο, αλλά μη απαραίτητο χαρακτηριστικό μπόνους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *