Το Gmail έφτασε τα 10 δισεκατομμύρια λήψεις από το Google Play Store

Το Gmail έφτασε τα 10 δισεκατομμύρια λήψεις από το Google Play Store

Το Gmail για Android έχει επιτύχει ένα αρκετά τεράστιο ορόσημο αφού ξεπέρασε το ορόσημο των 10 δισεκατομμυρίων λήψεων στο Google Play Store.

Έχοντας κυκλοφορήσει από την αυγή του Android, η εφαρμογή Gmail είναι απαραίτητη για δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, επομένως δεν προκαλεί μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι έχει επιτύχει αυτό το ορόσημο λήψης  Ωστόσο, είναι πολύ σοκαριστικό που χρειάστηκε τόσο πολύ — ειδικά αφού το Gmail έρχεται προεγκατεστημένο σχεδόν σε όλα τα smartphone Android.

Η επίτευξη του δείκτη των 10 δισεκατομμυρίων λήψεων σημαίνει ότι το Gmail είναι μέρος μιας αποκλειστικής ομάδας εφαρμογών Play Store για να φτάσει σε ένα τέτοιο ποσοστό εγκατάστασης. Ενώ το Gmail ξεκίνησε ως απλώς ένα μέρος για να στέλνετε και να λαμβάνετε την αλληλογραφία σας μέσω email, έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια με την ενσωμάτωση Chat and Meet ως μέρος μιας ευρύτερης αλλαγής επωνυμίας και αναβάθμισης του “Workspace”. Δυστυχώς, αυτό σήμαινε το τέλος για τα Hangouts, αλλά στην πορεία είδαμε και τα δημοφιλή εναλλακτικά Εισερχόμενα του Gmail να δαγκώνουν τη σκόνη.

Gmail for Android reaches the 10 billion downloads milestone on the Google Play Store.

Ως το de facto προεπιλεγμένο πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Android, πάντα περιμέναμε το Gmail να φτάσει σε ένα τέτοιο ποσοστό λήψης, αλλά όπως αναφέραμε, εκπλαγούμε με τον χρόνο που χρειάστηκε. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων η άνοδος της εφαρμογής Gmail Go για συσκευές χαμηλού επιπέδου ή το γεγονός ότι η εφαρμογή web για κινητά προσφέρει σχεδόν όλες τις λειτουργίες χωρίς να χρειάζεται να την εγκαταστήσετε απευθείας στο smartphone σας.

Μπορεί να μην φτάσετε ποτέ στο “inbox zero”, αλλά σίγουρα μπορείτε να περιμένετε να δείτε περισσότερες εφαρμογές Google πρώτου κατασκευαστή να φτάνουν σε παρόμοια υψηλά ποσοστά λήψης τους επόμενους μήνες, καθώς παραδόξως δεν έχουμε δει ακόμη το Chrome ή τις Φωτογραφίες να φτάνουν στο ίδιο ορόσημο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *