Η Meta καθυστερεί την επιστροφή της στο γραφείο σε μια αισιόδοξη ημερομήνια στης 28η Μαρτίου

Η Meta καθυστερεί την επιστροφή της στο γραφείο σε μια αισιόδοξη ημερομήνια στης 28η Μαρτίου

Η Meta, η εταιρεία που στην αρχή αυτής της πανδημίας ονομαζόταν Facebook, ενημέρωσε τις οδηγίες επιστροφής στο γραφείο, μεταφέροντας την ημερομηνία-στόχο της από το τέλος αυτού του μήνα στις 28 Μαρτίου, CNBC εκθέσεις. Με τα μεταβαλλόμενα χρονοδιαγράμματα για την επαναλειτουργία και τις ασυνεπείς οδηγίες, μπορεί κανείς μόνο να φανταστεί πόσο περίεργα πρέπει να αισθάνονται οι υπάλληλοι της εταιρείας. 

Για παράδειγμα: Τον Δεκέμβριο του 2020, ο Διευθύνων Σύμβουλος Μαρκ Ζάκερμπεργκ είπε αρχικά στους υπαλλήλους ότι δεν θα απαιτείται να λάβουν εμβόλιο κατά του COVID-19 για να επιστρέψουν στην εργασία τους. Εκείνη την εποχή, η εταιρεία προέβλεψε ότι η απομακρυσμένη εργασία θα μπορούσε να συνεχιστεί μέχρι τον τουλάχιστον Ιούλιο του 2021, αν και αργότερα ώθησε να ανοίξει γραφεία τον Μάιο. Μέχρι τον Ιούνιο, ο Ζούκερμπεργκ είχε εκδώσει ένα νέο διάταγμα: είτε ζητήστε άδεια από έναν διευθυντή για να εργαστείτε από το σπίτι ή αναμένεται να έρθετε στο γραφείο για τουλάχιστον τη μισή εβδομάδα. 

Ένα μήνα αργότερα εμφανίστηκε η παραλλαγή Delta, ο Zuckerberg άλλαξε τη στάση του σχετικά με τις απαιτήσεις εμβολίων για τους υπαλλήλους και η εταιρεία έθεσε νέο στόχο τον Οκτώβριο για πλήρη επαναλειτουργία. Μέχρι τον Αύγουστο του περασμένου έτους, είχε ωθήσει την επιστροφή της στο γραφείο μέχρι τον Ιανουάριο του 2022. Καθώς η Omicron εξαπλώθηκε γρήγορα αυτόν τον χειμώνα, η Meta κράτησε σταθερά τον στόχο της στις 31 Ιανουαρίου, αλλά έδωσε σε ορισμένους υπαλλήλους την επιλογή να καθυστερήσουν την προσωπική εργασία κατά τρεις έως πέντε μήνες μέσω ενός “προγράμματος αναβολής γραφείου”. Παρεμπιπτόντως, αυτή η νέα ημερομηνία της 28ης Μαρτίου περιλαμβάνει μια νέα απαίτηση να λαμβάνουν και οι εργαζόμενοι το ενισχυτικό εμβολίου. 

Μπροστά σε τόση αβεβαιότητα, αρκετοί από τους τεχνολογικούς συνεργάτες της Meta, όπως η Apple, η Microsoft, η Google, η Uber και η Docusign, επέλεξαν να αναβάλουν επ’ αόριστον την επαναλειτουργία. Οι συντονιστές του Facebook που ήταν ενσωματωμένοι στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Mountain View είχαν προγραμματιστεί να παρουσιαστούν για εργασία εντός γραφείου στις 24 Ιανουαρίου — μία εβδομάδα νωρίτερα από τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και χωρίς επιλογή για διαφορετική. Ο εργολάβος τους, η Accenture, αντέστρεψε αυτή την απόφαση μετά από εκτεταμένες εσωτερικές διαμαρτυρίες των εργαζομένων. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *