Ο Jack Dorsey προτείνει ένα νομικό ταμείο άμυνας για τους προγραμματιστές Bitcoin

Ο Jack Dorsey προτείνει ένα νομικό ταμείο άμυνας για τους προγραμματιστές Bitcoin

Οι αγωγές βαραίνουν πολύ το οικοσύστημα του Bitcoin και ο πρώην επικεφαλής του Twitter, Jack Dorsey πιστεύει ότι μπορεί να τους βοηθήσει να τις αποκρούσουν. Ο Dorsey, ο Alex Morcos του Chaincode και ο ακαδημαϊκός Martin White έχουν προτείνει ένα μη κερδοσκοπικό ταμείο νομικής άμυνας για προγραμματιστές Bitcoin για να τους προστατεύσει από μηνύσεις και παρόμοια «νομική πίεση». Το διοικητικό συμβούλιο του ταμείου (επί του παρόντος οι Dorsey, Morcos και White) θα επέλεγε υποθέσεις για υποστήριξη, με δικηγόρους μερικής απασχόλησης και εθελοντές να παρέχουν δωρεάν τον αρχικό συνήγορο υπεράσπισης.

Το ταμείο θα αναλάβει αρχικά τον συντονισμό για την υπεράσπιση κατά της αγωγής Tulip Trading που στοχεύει προγραμματιστές για υποτιθέμενες παραβιάσεις του καθήκοντος καταπιστευματικότητας που σχετίζονται με το μακροχρόνιο ανταλλακτήριο Mt. Gox Bitcoin. Ο Ντόρσεϊ δεν είπε πόσα χρήματα έπρεπε να ξεκινήσει το ταμείο, αλλά σημείωσε ότι δεν αναζητά επιπλέον χρήματα «αυτή τη στιγμή».

Ο Ντόρσεϊ έχει φυσικά κίνητρα για τη δημιουργία ενός ταμείου νομικής άμυνας. Η εταιρεία του Block εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό με το Bitcoin, άλλα κρυπτονομίσματα και το blockchain και η αναταραχή των αγωγών θα μπορούσε να αμαυρώσει την επιχείρησή του όσο οποιονδήποτε άλλον. Ωστόσο, ο Dorsey σημείωσε ότι πολλοί προγραμματιστές Bitcoin είναι ανεξάρτητοι που δεν έχουν πολλές επιλογές από το να τα παρατήσουν όταν αντιμετωπίζουν αγωγές και δεν έχουν τους πόρους να πολεμήσουν. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός μπορεί να αποδειχθεί ζωτικής σημασίας εάν ενισχύσει την κοινότητα του Bitcoin στο σύνολό της, είτε ο Dorsey επωφελείται άμεσα από τις ενέργειές του είτε όχι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *