Η Sony εντείνει την παραγωγή του PS4 για να αντιμετωπίσει την έλλειψη chip PS5

Η Sony εντείνει την παραγωγή του PS4 για να αντιμετωπίσει την έλλειψη chip PS5

Το PlayStation 5 είναι ίσως ένα από τα προϊόντα που έχουν πληγεί περισσότερο από έλλειψη chip κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Έχουν περάσει 14 μήνες από την κυκλοφορία του PS5 και η αγορά ενός εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς πρέπει να πληρώσετε ένα τεράστιο τίμημα στους scalpers στο eBay. Η Sony σχεδιάζει τώρα να συνεχίσει να κατασκευάζει το PS4 και το PS4 Pro ως εναλλακτική λύση στο ακριβότερο PS5.

Η Sony είχε αρχικά σχεδιάσει να διακόψει τη συναρμολόγηση του PS4 μέχρι το τέλος του 2021. Ωστόσο, τώρα φαίνεται ότι άλλα εκατομμύρια μονάδες PlayStation 4 θα μπορούσαν να βγουν από το εργοστάσιο το έτος 2022. Σχετικά με το γιατί η Sony μπορεί να αποφάσισε να κάνει παλιό προϊόν και πάλι, το PS4 είναι πιο εύκολο να το φτιάξει η εταιρεία και διαθέτει επίσης τσιπ που είναι λιγότερο προηγμένα. Είναι επίσης μια φιλική προς τον προϋπολογισμό εναλλακτική λύση για το PS5 .

Ένας εκπρόσωπος της Sony επιβεβαίωσε στο Bloomberg ότι το PS4 θα συνεχίσει να παράγεται φέτος. Η αύξηση της παραγωγής θα δώσει επίσης στη Sony το πάνω χέρι κατά τη διαπραγμάτευση συμφωνιών με κατασκευαστικούς εταίρους. «Το PlayStation 4 είναι μια από τις κονσόλες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών και υπάρχει πάντα ένα crossover μεταξύ των γενεών», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *