Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι η παραγωγή του Xbox One σταμάτησε εδώ και πολύ καιρό

Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι η παραγωγή του Xbox One σταμάτησε εδώ και πολύ καιρό

Λίγο καιρό αφότου η Sony επιβεβαίωσε ότι θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της παλιάς κονσόλας PlayStation 4, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι οι κονσόλες Xbox One της έχουν σταματήσει για λίγο. 

H Cindy Walker, ανώτερη διευθύντρια του μάρκετινγκ προϊόντων κονσόλας Xbox, αποκάλυψε ότι «για να επικεντρωθούμε στην παραγωγή του Xbox Series X / S, σταματήσαμε την παραγωγή για όλες τις κονσόλες Xbox One μέχρι το τέλος του 2020».

Με τον πόλεμο πωλήσεων της κονσόλας του 2021 να τροφοδοτείται από την προσφορά, περισσότερο από τη ζήτηση, αυτή σίγουρα δεν είναι μια κακή στρατηγική από τη Microsoft, καθώς είναι λογικό να χρησιμοποιείται η περιορισμένη προσφορά ημιαγωγών όπου μετράει, αντί για ήδη ξεπερασμένο υλικό. 

Δυστυχώς, αυτή η στρατηγική να σταματήσει νωρίς την παραγωγή του Xbox One για να επικεντρωθεί στην παραγωγή της Series X|S δεν είχε το απολύτως επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς η Sony εξακολουθεί να προηγείται στις πωλήσεις.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση, η Microsoft μπορεί τουλάχιστον να καυχηθεί ότι έχει πλέον πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο κονσόλες Series X|S στο Ηνωμένο Βασίλειο, χάρη στον μήνα ρεκόρ πωλήσεων τον Δεκέμβριο, ωστόσο, η Sony είναι ακόμα πολύ μπροστά, έχοντας επιτύχει αυτό το ορόσημο για την κονσόλα τους PlayStation 5 τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους. 

Αυτή η είδηση ​​για την έναρξη του τέλους για τη σειρά κονσολών Xbox One έρχεται μετά την ανακοίνωση της Sony ότι θα κατασκευάσει περίπου ένα εκατομμύριο περισσότερες κονσόλες PlayStation 4 το 2022, προκειμένου να συμπληρώσει τη ζήτηση για το μεγαλύτερο και πιο άσχημο PlayStation 5 επόμενης γενιάς., της οποίας η προσφορά έχει περιοριστεί λόγω ελλείψεων ημιαγωγών και διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *