Η Ρωσία συλλαμβάνει χάκερ που πιθανότατα ευθύνεται για την κυβερνοεπίθεση του Colonial Pipeline

Η Ρωσία συλλαμβάνει χάκερ που πιθανότατα ευθύνεται για την κυβερνοεπίθεση του Colonial Pipeline

Ο χάκερ πίσω από την επίθεση ransomware που κατέλυσε τον Colonial Pipeline πέρυσι συνελήφθη από τις ρωσικές αρχές, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους.

Η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών FSB ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι 14 άτομα που σχετίζονται με την ομάδα ransomware REvil συνελήφθησαν . Η ομάδα έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές κυβερνοεπιθέσεις στις ΗΠΑ. Αξιωματούχοι στις ΗΠΑ πιστεύουν ότι ο χάκερ πίσω από την επίθεση ransomware στον αγωγό Colonial την περασμένη άνοιξη ήταν μεταξύ των συλληφθέντων, σύμφωνα με ανώνυμο αξιωματούχο της διοίκησης που μίλησε στο CNN.

Η περσινή κυβερνοεπίθεση, η οποία αποδόθηκε σε συμμορία ransomware, προκάλεσε σημαντική διακοπή στον αγωγό Colonial Pipeline, ο οποίος προμηθεύει σχεδόν το ήμισυ του καυσίμου για ολόκληρη την ανατολική ακτή των ΗΠΑ. Η προσωρινή διακοπή λειτουργίας του αγωγού προκάλεσε μαζικές αγορές πανικού σε πρατήρια καυσίμων εντός και γύρω από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ, που οδήγησε σε ελλείψεις σε τουλάχιστον 11 πολιτείες.

H σύλληψη έρχεται μετά από μια εβδομάδα διπλωματικών συνομιλιών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας σχετικά με τη συσσώρευση στρατευμάτων της Ρωσίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Ο αξιωματούχος Μπάιντεν είπε στο δίκτυο ότι πιστεύει ότι η σύλληψη «δεν σχετίζεται» με την κατάσταση. Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές πρότειναν διαφορετικά, σημειώνοντας ότι αυτή είναι η πρώτη αμερικανική έρευνα στην οποία συνεργάζεται η Ρωσία εδώ και οκτώ χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *