Η Apple θα επιτρέψει σε εφαρμογές γνωριμιών στην Ολλανδία να προσφέρουν πληρωμές τρίτων

Η Apple θα επιτρέψει σε εφαρμογές γνωριμιών στην Ολλανδία να προσφέρουν πληρωμές τρίτων

Η Apple συμβαδίζει με τους κανονισμούς που της απαιτούν να επιτρέπει εναλλακτικές επιλογές πληρωμής στο App Store, αν και αυτή είναι πολύ συγκεκριμένη. Η Apple επιβεβαίωσε ότι θα συμμορφωνόταν με τις εντολές της Ολλανδικής Αρχής για τους Καταναλωτές και τις Αγορές που την αναγκάζουν να επιτρέπει συστήματα πληρωμών τρίτων στο Tinder και σε άλλες εφαρμογές γνωριμιών που προσφέρονται τοπικά. Η ρυθμιστική αρχή διαπίστωσε στις 24 Δεκεμβρίου ότι η Apple είχε καταχραστεί την ισχύ της στην αγορά απαιτώντας την πλατφόρμα αγορών εντός εφαρμογής και έδωσε στην Apple έως τις 15 Ιανουαρίου να κάνει την αλλαγή εάν ήθελε να αποφύγει τα πρόστιμα.

Όπως και με προηγούμενες αποφάσεις, η Apple δεν ήταν ευχαριστημένη. Υποστήριξε ότι επιτρέποντας επιλογές τρίτων θα “σε κίνδυνο την εμπειρία του χρήστη” ενώ θα δημιουργούσε νέες απειλές για το απόρρητο και την ασφάλεια και υπενθύμισε στους προγραμματιστές ότι (ή στους συνεργάτες πληρωμών τους) θα ήταν υπεύθυνοι για το χειρισμό των επιστροφών χρημάτων και παρόμοια ζητήματα. Η Apple ασκεί έφεση κατά της απόφασης της ACM.

Η παραγγελία δεν επηρεάζει άλλες εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στην Ολλανδία. Ωστόσο, αντανακλά την αυξανόμενη ρυθμιστική αντίθεση στο επιχειρηματικό μοντέλο App Store της Apple σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ. Οι αξιωματούχοι είναι ολοένα και περισσότερο πεπεισμένοι ότι η Apple χρησιμοποιεί την απαίτηση αγορών εντός εφαρμογής για να καταπνίξει τον ανταγωνισμό και δεν θα εκπλήσσει εάν και άλλες χώρες ακολουθήσουν το παράδειγμά της σύντομα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *