Δεν μπορείτε πλέον να καταργήσετε τις προεπιλεγμένες μηχανές αναζήτησης στο Chromium και αυτό προκαλεί ήδη χάος

Δεν μπορείτε πλέον να καταργήσετε τις προεπιλεγμένες μηχανές αναζήτησης στο Chromium και αυτό προκαλεί ήδη χάος

Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης ιστού διαθέτουν γενικά μία ή περισσότερες προεπιλεγμένες μηχανές αναζήτησης και το ίδιο ισχύει για προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στο Chromium, όπως το Microsoft’s Edge ή το Chrome της Google, μεταξύ άλλων. Οι χρήστες νωρίτερα είχαν τη δυνατότητα να αφαιρέσουν ή να διαγράψουν μια προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης από τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, εάν δεν το ήθελαν για κάποιο λόγο.

Ωστόσο, η πρόσφατη ενημέρωση του Chromium 97 έκανε μια αλλαγή σε αυτές τις ρυθμίσεις και η επιλογή “Κατάργηση” αυτών των προεπιλεγμένων μηχανών αναζήτησης δεν υπάρχει πλέον. Ακολουθεί μια σύγκριση εικόνας πριν και μετά στο Microsoft Edge που δείχνει ότι η επιλογή Κατάργηση έχει εξαλειφθεί ενώ οι επιλογές “Κάντε προεπιλογή” και “Επεξεργασία” εξακολουθούν να υπάρχουν στο Edge 97.

Όπως εντοπίστηκε από έναν άλλο χρήστη του Reddit, lordcheeto στο ίδιο νήμα του Reddit, φαίνεται ότι η επιλογή Κατάργηση διαγράφηκε από το Chromium, καθώς οι προγραμματιστές του πιστεύουν ότι η απαλλαγή από τη δυνατότητα Κατάργησης θα είναι πιο ωφέλιμη για τους τελικούς χρήστες.

Ο προγραμματιστής του Chromium, jdonnelly, ο οποίος ξεκίνησε αυτό το ζήτημα με το αναγνωριστικό 1263679 γράφει:

Προς το παρόν, μπορείτε να διαγράψετε μια προσυμπληρωμένη μηχανή αναζήτησης (π.χ. Google, Bing, Baidu) με 2 κλικ. Κάτι τέτοιο είναι ανεπανόρθωτα καταστροφικό, επειδή, ακόμα κι αν είστε αρκετά ενημερωμένοι για να χρησιμοποιήσετε το παράθυρο διαλόγου Προσθήκη για να δημιουργήσετε ξανά μια προσυμπληρωμένη καταχώριση, δεν μπορείτε να ορίσετε την πρόταση, τη σελίδα νέας καρτέλας ή άλλες εξειδικευμένες διευθύνσεις URL.

Η διαγραφή τους θα πρέπει να είναι είτε πιο δύσκολη (διάλογος επιβεβαίωσης) είτε αδύνατη (καμία επιλογή διαγραφής στο μενού). Η μεγάλη μου προτίμηση είναι να κάνω το δεύτερο.

Ωστόσο, ενώ αυτή η αλλαγή μάλλον έγινε με καλή πρόθεση, ορισμένοι χρήστες ήδη παραπονιούνται για νέα προβλήματα. Για παράδειγμα, η Filipa Nunes στο φόρουμ του Chrome λέει ότι η προεπιλεγμένη αναζήτησή τους αλλάζει αυτόματα στο Yahoo ακόμα και όταν προσπάθησαν να τη ρυθμίσουν σε κάτι άλλο. Πολλοί άλλοι στο νήμα λένε ότι αντιμετωπίζουν επίσης παρόμοια προβλήματα.

Ως αποτέλεσμα, φαίνεται ότι η επιλογή Κατάργηση στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις της μηχανής αναζήτησης θα μπορούσε να επιστρέφει στο Chromium 98 ή 99 ως προσωρινή λύση για το πρόβλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *