Η Google απαιτεί τώρα από τους υπαλλήλους γραφείου να κάνουν εβδομαδιαία μοριακά τεστ COVID-19

Η Google απαιτεί τώρα από τους υπαλλήλους γραφείου να κάνουν εβδομαδιαία μοριακά τεστ COVID-19

H Google θα ζητήσει από οποιονδήποτε πηγαίνει σε ένα από τα γραφεία ή τις εγκαταστάσεις της στις ΗΠΑ να έχει λάβει αρνητικό μοριακό τεστ για COVID-19, ενημέρωσε η εταιρεία τους υπαλλήλους την Πέμπτη σε υπόμνημα που έλαβε το CNBC.. Οι εργαζόμενοι που πηγαίνουν τακτικά στο γραφείο θα πρέπει να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίες εξετάσεις, είπε στο σημείωμα η επικεφαλής υγείας Karen DeSalvo και οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να αναφέρουν την κατάσταση εμβολιασμού τους και φορέστε μάσκες χειρουργικής ποιότητας σε εσωτερικούς χώρους.

Η εκπρόσωπος της Google, Lora Lee Erickson, επιβεβαίωσε ότι εφαρμόζεται τώρα μια νέα προσωρινή πολιτική για τον COVID-19, σύμφωνα με την οποία “όποιος έχει πρόσβαση στους ιστότοπούς μας στις ΗΠΑ αναμένεται να λάβει πρόσφατο αρνητικό μοριακό τεστ COVID-19 πριν έρθει στο χώρο” και ότι προσφέρει διάφορα είδη δοκιμών χωρίς κόστος.

Η Google προσφέρει δωρεάν κατ’ οίκον δοκιμές σε υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης και συμβασιούχους μέσω των δοκιμών ρινικού επιχρίσματος με βάση PCR της BioIQ, είπε ο Erickson, αλλά το Bloomberg ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης έχουν επίσης πρόσβαση σε μοριακές δοκιμές από την Cue Health που μπορούν να δώσουν αποτελέσματα σε λίγα μόνο λεπτά. Στους εργολάβους, από την άλλη πλευρά, προσφέρονται συγκεκριμένα τα τεστ BioIQ μέσω ταχυδρομείου, σύμφωνα με ένα tweet από το Συνδικάτο Εργαζομένων της Alphabet, που σημαίνει ότι πρέπει να περιμένουν περισσότερο για ένα αποτέλεσμα. Ωστόσο, ο Erickson μας λέει ότι ορισμένοι ανάδοχοι της Google στα κέντρα δεδομένων της εταιρείας έχουν πρόσβαση σε γρήγορες επιτόπιες δοκιμές χρησιμοποιώντας τα μηχανήματα Cue.

Οι αλλαγές φτάνουν καθώς τα κρούσματα COVID-19 έχουν αυξηθεί σε ολόκληρη τη χώρα και καθώς εξαπλώνεται η παραλλαγή όμικρον. Αυτές οι νέες πολιτικές προστίθενται στην οδηγία της Google από τον Δεκέμβριο που απαιτεί από τους υπαλλήλους να εμβολιαστούν ή κινδυνεύουν να αναγκαστούν να πάρουν άδεια και τελικά να απολυθούν. Η εταιρεία καθυστέρησε την υποχρεωτική επιστροφή της στο γραφείο για κάποιο σημείο φέτος τον Αύγουστο.

Αυτή την εβδομάδα, η Meta αύξησε επίσης τις πολιτικές της για την υγεία των εργαζομένων, απαιτώντας από οποιονδήποτε επιστρέφει στα γραφεία της όταν ανοίξουν στα τέλη Μαρτίου να έχει λάβει μια αναμνηστική δόση εμβολίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *