Γραφικά στοιχεία τρίτων θα μπορούσαν να φτάσουν σύντομα στα Windows 11

Γραφικά στοιχεία τρίτων θα μπορούσαν να φτάσουν σύντομα στα Windows 11

Πίσω τον Ιούνιο του περασμένου έτους, μόλις λίγες μέρες πριν η Microsoft κάνει την επίσημη ανακοίνωση των Windows 11, ψίθυροι και μουρμουρητά για widget τρίτων άρχισαν να εμφανίζονται. Τότε, φημολογούνταν ότι η δυνατότητα θα εισαχθεί σε μια μελλοντική έκδοση των Windows 11 με  προγραμματισμένη υποστήριξη μόνο γραφικών στοιχείων πρώτου αρχικά κατασκευαστή.

Σήμερα, ο χρήστης του Twitter και παραγωγός των Windows, ο FireCube, έχει αποκαλύψει υποτιθέμενα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι οι αναφορές τότε θα μπορούσαν πράγματι να είναι αληθινές. Η διαρροή, με τη μορφή στιγμιότυπων οθόνης, υποδηλώνει ότι η υποστήριξη γραφικών στοιχείων τρίτων θα μπορούσε σύντομα να έρθει σε μια έκδοση των Windows 11 κοντά σας.

Οι εικόνες που διέρρευσαν δείχνουν πληροφορίες σχετικά με τη δημοσίευση γραφικών στοιχείων στο Microsoft Store, όπως προτείνεται από τη Microsoft για μεγαλύτερη δυνατότητα εντοπισμού τόσο στο Store όσο και στον πίνακα γραφικών στοιχείων.

Widget submission Microsoft Store

Υπάρχουν ορισμένες λεπτομέρειες που σχετίζονται με την εγγραφή συσκευασμένων και μη συσκευασμένων εφαρμογών, καθώς και υποστήριξη για γραφικά στοιχεία που βασίζονται στο web. Η εικόνα λέει επίσης “περισσότερα θα έρθουν αργότερα” υπονοώντας ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότεροι τρόποι προσθήκης γραφικών στοιχείων σε μελλοντική κυκλοφορία.

Third-party widgets publishing information

Φαίνεται ότι οι Προσαρμοστικές κάρτες θα χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στην ενσωμάτωση αυτών των επερχόμενων γραφικών στοιχείων τρίτων στα Windows 11.

Usage of Adaptive Cards for making third-party widgets

Η παραπάνω εικόνα που διέρρευσε παραθέτει επίσης ορισμένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης Προσαρμοστικών καρτών για τη δημιουργία γραφικών στοιχείων τρίτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *