Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου φέρεται να προετοιμάζει ένα PR blitz κατά της κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου φέρεται να προετοιμάζει ένα PR blitz κατά της κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο

H Meta είπε πρόσφατα ότι θα εφαρμόσει από άκρο σε άκρο κρυπτογράφηση στο Facebook Messenger και στο Instagram έως το 2023, παρά την έντονη αντίθεση από τις κυβερνήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού. Ωστόσο, το Υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου φέρεται να σχεδιάζει μια διαφημιστική εκστρατεία για να κινητοποιήσει την κοινή γνώμη ενάντια στην κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο χρησιμοποιώντας αυτό που οι επικριτές αποκαλούσαν τακτικές «εκφοβισμού» . 

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σκοπεύει να συνεργαστεί με φιλανθρωπικές οργανώσεις και υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε ένα blitz δημοσίων σχέσεων που δημιουργήθηκε από τη διαφημιστική εταιρεία M&C Saatchi, αναφέρει η έκθεση. Ο στόχος της εκστρατείας είναι να μεταδοθεί ένα μήνυμα ότι η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο θα μπορούσε να εμποδίσει τις προσπάθειες περιορισμού της εκμετάλλευσης παιδιών στο διαδίκτυο. 

«Έχουμε δεσμεύσει την M&C Saatchi για να συγκεντρώσουμε τους πολλούς οργανισμούς που συμμερίζονται τις ανησυχίες μας σχετικά με τον αντίκτυπο που θα έχει η από άκρο σε άκρο κρυπτογράφηση στην ικανότητά μας να κρατάμε τα παιδιά ασφαλή», δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών στο Rolling Stone σε δήλωση. Η κυβέρνηση έχει διαθέσει 534.000 £ (730.500 $) για το blitz, σύμφωνα με επιστολή που εστάλη από το Υπουργείο Εσωτερικών ως απάντηση σε αίτημα για ελευθερία πληροφόρησης. 

Η καμπάνια μπορεί να περιλαμβάνει στοιχεία που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν το κοινό «ανήσυχο», σύμφωνα με μια παρουσίαση που έχει σχεδιαστεί για να το βοηθήσει να στρατολογεί μη κερδοσκοπικούς εταίρους συνασπισμού. Αυτό περιλαμβάνει ένα προτεινόμενο κόλπο με ενήλικες και παιδιά ηθοποιούς που τοποθετούνται σε γυάλινο κουτί καθώς γίνεται μαύρο. Περιλαμβάνει επίσης μια «ενεργοποίηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπου ζητάμε από τους γονείς να γράψουν στον Mark [Zuckerberg] μέσω της κατάστασής τους στο Facebook». 

Μια διαφάνεια σημείωσε ότι “το μεγαλύτερο μέρος του κοινού δεν έχει ακούσει ποτέ” για κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να “παρασυρθούν εύκολα” σχετικά με το θέμα. Αναφέρει επίσης ότι η κυβέρνηση «δεν πρέπει να ξεκινήσει μια συζήτηση για την προστασία της ιδιωτικής ζωής εναντίον της ασφάλειας». 

Οι υποστηρικτές της ιδιωτικής ζωής χαρακτήρισαν τα σχέδια “τρομακτικά” και είπαν ότι η έλλειψη κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο θα μπορούσε να έχει το αντίθετο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. “Χωρίς ισχυρή κρυπτογράφηση, τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα στο Διαδίκτυο από ποτέ. Η κρυπτογράφηση προστατεύει την προσωπική ασφάλεια και την εθνική ασφάλεια… αυτό που προτείνει η κυβέρνηση θέτει όλους σε κίνδυνο”, δήλωσε ο Robin Wilton της Internet Society στο Rolling Stone

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *