Η Microsoft αγοράζει την Activision Blizzard για 68,7 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Microsoft αγοράζει την Activision Blizzard για 68,7 δισεκατομμύρια δολάρια

H Activision Blizzard βρισκόταν σε ζεστό νερό πρόσφατα λόγω καταγγελιών για κακή συμπεριφορά στο χώρο εργασίας, κουλτούρας μισογυνισμού και πολλά άλλα. Πολλαπλές αγωγές έχουν ασκηθεί εναντίον του εκδότη και οι πιο πρόσφατες αναφορές δείχνουν ακόμη ότι σχεδόν 40 εργαζόμενοι έχουν αποχωρήσει από την εταιρεία από τον Ιούλιο του 2021 και την αποτυχία του CEO Bobby Kotick να λάβει οριστικά μέτρα.

Σε μια τεράστια έκπληξη σήμερα, η Microsoft ανακοίνωσε ότι αγοράζει την Activision Blizzard σε μια συμφωνία με μετρητά αξίας 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με κάθε μετοχή να αποτιμάται στα 95 δολάρια. Μέχρι να ολοκληρωθεί η συναλλαγή, τόσο η Microsoft όσο και η Activision θα συνεχίσουν να λειτουργούν χωριστά. Ωστόσο, μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία, η Activision θα αναφέρεται απευθείας στη Microsoft ή πιο συγκεκριμένα στον Phil Spencer.

Με την εξαγορά της Activision και των 10.000 υπαλλήλων της σε διάφορα στούντιο, η Microsoft θα γίνει η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία παιχνιδιών παγκοσμίως από άποψη εσόδων. Η εταιρεία τεχνολογίας Redmond θα απορροφήσει όλη την IP της Activision, συμπεριλαμβανομένων των Call of Duty, Candy Crush, Overwatch, Diabloκαι Warcraft. Ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, είχε να πει τα εξής για τη συναλλαγή:

Οι παίκτες παντού αγαπούν τα παιχνίδια Activision Blizzard και πιστεύουμε ότι οι δημιουργικές ομάδες έχουν μπροστά τους την καλύτερη δουλειά τους. Μαζί θα οικοδομήσουμε ένα μέλλον όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να παίζουν τα παιχνίδια που θέλουν, σχεδόν οπουδήποτε θέλουν.

Εν τω μεταξύ, ο CEO της Activision, Bobby Kotick, εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

Για περισσότερα από 30 χρόνια οι απίστευτα ταλαντούχες ομάδες μας έχουν δημιουργήσει μερικά από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια. Ο συνδυασμός του παγκοσμίου επιπέδου ταλέντου της Activision Blizzard και των εξαιρετικών franchise της Microsoft με την τεχνολογία, τη διανομή, την πρόσβαση σε ταλέντο, το φιλόδοξο όραμα και την κοινή δέσμευση για το gaming και την ένταξη της Microsoft θα συμβάλει στη διασφάλιση της συνεχούς επιτυχίας μας σε έναν ολοένα και πιο ανταγωνιστικό κλάδο.

Αν και η συναλλαγή έχει εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο και των δύο εταιρειών, θα πρέπει να περάσει από ρυθμιστική έγκριση και έγκριση από τους μετόχους, κάτι που είναι σημαντικό λαμβάνοντας υπόψη τη φύση της συμφωνίας, την αξία της και πιθανές αντιμονοπωλιακές ανησυχίες. Αυτό υποτίθεται ότι θα συμβεί στο τέλος του οικονομικού έτους 2023.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς η συναλλαγή θα αλλάξει το τοπίο του gaming, εάν εγκριθεί. Αφού η Microsoft εξαγόρασε το ZeniMax Media τον Σεπτέμβριο του 2020, επιβεβαιώθηκε ότι το PlayStation θα έχανε μελλοντικούς τίτλους που θα δημοσιεύει η εταιρεία. Μένει να δούμε αν αυτή η στρατηγική θα ισχύει και για την τελευταία συμφωνία. Προς το παρόν, η Microsoft σημείωσε αόριστα ότι “τα παιχνίδια της Activision Blizzard απολαμβάνονται σε διάφορες πλατφόρμες και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε αυτές τις κοινότητες που προχωρούν”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *