H Xiaomi κυκλοφόρησε τα πρότυπα Cyber Security Baseline for Consumer Internet of Things Device Version 2.0 που ορίζουν κανόνες ασφαλείας που πρέπει να ακολουθούν όλες οι συσκευές IoT της. Ενώ η Xiaomi θα προσπαθήσει να τηρήσει αυτές τις οδηγίες η ίδια, είπε ότι έχουν σχεδιαστεί επίσης για άλλες εταιρείες για να βοηθήσουν τους πελάτες να λαμβάνουν βελτιωμένη ασφάλεια και προστασία απορρήτου.
Οι νέες οδηγίες θέτουν διάφορες απαιτήσεις για το υλικό, το λογισμικό και τις μεθόδους επικοινωνίας που χρησιμοποιούν οι συσκευές της συσκευής. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει απαιτήσεις για την ασφάλεια και το απόρρητο δεδομένων, την ασφάλεια επικοινωνίας, τον έλεγχο ταυτότητας και τον έλεγχο πρόσβασης, την ασφαλή εκκίνηση, τη διαγραφή δεδομένων και άλλα. Το πλήρες έγγραφο είναι διαθέσιμο για λήψη από το αποθετήριο Mi Security GitHub.
Δεδομένου του ιστορικού του κινεζικού κράτους σχετικά με το απόρρητο, οι άνθρωποι αναμφίβολα θα είναι δύσπιστοι ότι η Xiaomi μπορεί να προσφέρει πολλά όσον αφορά τις οδηγίες ασφάλειας και απορρήτου. Σε μια προσπάθεια να δείξει ότι μπορεί να είναι αξιόπιστο, η Xiaomi ανέφερε ότι το σύστημα πλέγματος AX3000 της έχει γίνει το τρίτο προϊόν IoT που έχει δημιουργήσει το οποίο έχει λάβει το Πιστοποιητικό IoT Kitemark του Βρετανικού Ιδρύματος, το οποίο απονέμεται σε συσκευές IoT που είναι «ασφαλείς και ασφαλείς». , και λειτουργικό.’
Σχολιάζοντας το βραβείο που δόθηκε στο AX3000, ο David Mudd, Διευθυντής Πιστοποίησης Ψηφιακών και Συνδεδεμένων Προϊόντων της BSI Global, δήλωσε:
«Οι συνδεδεμένες συσκευές μπορούν να αποφέρουν τεράστια οφέλη στην κοινωνία, αλλά είναι επιτακτική ανάγκη η λειτουργία και η ασφάλειά τους να είναι αξιόπιστες καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής της συσκευής . Με την επίτευξη του BSI Kitemark™ για συσκευές IoT για το προϊόν της και με τα συστήματά της να ελέγχονται και να παρακολουθούνται τακτικά και ανεξάρτητα, η Xiaomi επιδεικνύει στους καταναλωτές τη δέσμευσή τους για την προστασία των πληροφοριών. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Xiaomi για αυτό το επίτευγμα.”
Η ασφάλεια του IoT γίνεται όλο και περισσότερο ανησυχητικό τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τις κυβερνήσεις. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκίνησε πρόσφατα τη διαδικασία για έναν νέο νόμο που ενισχύει την ασφάλεια των συσκευών IoT για να βοηθήσει στην προστασία των καταναλωτών, για παράδειγμα.