Οι φορητοί υπολογιστές Windows 11 SE καταφθάνουν για να αντιμετωπίσουν τα Chromebook στα σχολεία

Οι φορητοί υπολογιστές Windows 11 SE καταφθάνουν για να αντιμετωπίσουν τα Chromebook στα σχολεία

Ο ανταγωνιστής Chrome OS της Microsoft, τα Windows 11 SE, κάνει το δρόμο του σε μια χούφτα φορητούς υπολογιστές. Μετά την λεπτομέρεια των Windows 11 SE τον Νοέμβριο, οι συνεργάτες OEM της Microsoft αρχίζουν τώρα να καθιστούν διαθέσιμες συσκευές παγκοσμίως για σχολεία και μαθητές. Οι Acer, Asus, Dell, Dynabook, Lenovo, HP και JP.IK δημιούργησαν φορητούς υπολογιστές Windows 11 SE, με συσκευές από τη Fujitsu και το Positivo να έρχονται αργότερα φέτος.

Τα Windows 11 SE θα είναι διαθέσιμα μόνο σε νέες συσκευές χαμηλού κόστους και μόνο για σχολεία και πελάτες εκπαίδευσης. Έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται πραγματικά στα Chromebook στην εκπαίδευση και είναι βελτιστοποιημένο για Microsoft Edge, Office και υπηρεσίες της Microsoft που βασίζονται σε cloud. Ωστόσο, τα Windows 11 SE δεν περιορίζονται μόνο στις εφαρμογές της Microsoft, με το Zoom και το Chrome να αποτελούν μέρος μιας εξουσιοδοτημένης επιλογής εφαρμογών που μπορούν να εγκαταστήσουν οι διαχειριστές IT. Η Microsoft έχει επίσης απλοποιήσει τα Windows 11 SE, ώστε οι εφαρμογές να εκτελούνται πάντα σε πλήρη οθόνη, οι πολλαπλές εργασίες με χρήση Snap Layouts έχουν μειωθεί μόνο δίπλα-δίπλα και η ενότητα Widgets έχει αφαιρεθεί.

Ο φορητός υπολογιστής Windows 11 SE της Acer περιλαμβάνει υποστήριξη γραφίδας. Εικόνα: Microsoft

Από πλευράς υλικού, μια ποικιλία φορητών υπολογιστών θα είναι διαθέσιμα τις επόμενες εβδομάδες. Οι περισσότεροι OEM φαίνεται να επαναχρησιμοποιούν τις υπάρχουσες συσκευές χαμηλού κόστους για να κυκλοφορούν με προεγκατεστημένα τα Windows 11 SE. Η Acer ενημερώνει τον υπάρχοντα φορητό υπολογιστή TravelMate Spin B3 με Windows 11 SE. Η συσκευή 11,6 ιντσών περιλαμβάνει προφυλακτήρες απορρόφησης κραδασμών για προστασία από πτώσεις και ακόμη και αποστράγγιση σχεδόν του πληκτρολογίου για διαρροές. Οι επεξεργαστές Intel Pentium Silver ή Celeron θα τροφοδοτούν το TravelMate Spin B3, που είναι αρκετά κοινές επιλογές επεξεργαστών μεταξύ των φορητών υπολογιστών Windows 11 SE.

Η Asus έχει τον δικό της υπέροχο όνομα  BR1100F  που περιλαμβάνει μεντεσέ 360 μοιρών, οθόνη αφής με υποστήριξη γραφίδας και λαστιχένιο προφυλακτήρα και πληκτρολόγιο ανθεκτικό σε διαρροές. Η Dell επέλεξε μια οθόνη 11 ιντσών στους φορητούς υπολογιστές Latitude 3120, με δυνατότητα γρήγορης φόρτισης που επιτρέπει στους κατόχους να φορτίζουν περίπου το 80 τοις εκατό σε μια ώρα. Αυτό είναι χρήσιμο στα σχολεία όπου η προσπάθεια διατήρησης φορτισμένων συσκευών είναι η μισή προσπάθεια με τους φορητούς υπολογιστές.

Το Dynabook (γνωστό προηγουμένως ως Toshiba) αποστέλλει τα Windows 11 SE στην υπάρχουσα σειρά φορητών υπολογιστών E10, με οθόνη HD 11,6 ιντσών, επεξεργαστές Intel Celeron και αποθηκευτικό χώρο σταθερής σκηνής. Το πληκτρολόγιο είναι ανθεκτικό στα χυμένα και αυτός ο μικρός φορητός υπολογιστής έχει σχεδιαστεί για να χωράει εύκολα μέσα στα σακίδια.

Η HP διαθέτει έναν από τους μοναδικούς μεγαλύτερους φορητούς υπολογιστές Windows 11 SE. Εικόνα:Microsoft

Το νέο Notebook της HP ProBook Fortis 14 ιντσών G9 είναι ένας από τους μοναδικούς φορητούς υπολογιστές Windows 11 SE με μεγαλύτερη οθόνη. Η συσκευή 14 ιντσών περιλαμβάνει επεξεργαστή Intel Celeron, 4GB RAM και 128GB SSD. Η HP διαθέτει επίσης ένα μικρότερο μοντέλο Pro x360 11 ιντσών που τροφοδοτείται από τα Windows 11 SE.

Ο φορητός υπολογιστής Windows 11 SE της JP IK ξεκινά από μόλις 219 $. Το Leap T304 διαθέτει οθόνη 11,6 ιντσών (1366 x 768), 4 GB μνήμης RAM, 128 GB SSD, ακόμη και περιστρεφόμενη κάμερα web 2 megapixel. Η Lenovo επαναφέρει επίσης τους υπάρχοντες φορητούς υπολογιστές 100w, 300w, 500w και 14w με Windows 11 SE.

«Οι συνεργάτες μας χτίζουν ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο συσκευών Windows 11 SE που τώρα αρχίζουν να γίνονται διαθέσιμες παγκοσμίως», λέει η Nicole Dezen, εταιρική αντιπρόεδρος πωλήσεων συνεργατών συσκευών στη Microsoft. «Υπάρχουν πολλές περισσότερες συσκευές Windows 11 SE που έρχονται φέτος, συμπεριλαμβανομένων εκδόσεων από τη Fujitsu και την Positivo».

Η Microsoft δημιούργησε επίσης το δικό της Surface Laptop SE 249 $, τον πρώτο πραγματικό ανταγωνιστή Chromebook της εταιρείας. Το Surface Laptop SE θα πωλείται αποκλειστικά σε σχολεία και μαθητές όταν είναι διαθέσιμο στις αρχές του έτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *