Το TikTok εντάσσεται μαζί με το Instagram για να δοκιμάζει τις συνδρομές δημιουργών

Το TikTok εντάσσεται μαζί με το Instagram για να δοκιμάζει τις συνδρομές δημιουργών

Λίγο αφότου το Instagram άρχισε να κυκλοφορεί επί πληρωμή συνδρομές για δημιουργούς, το TikTok λέει ότι μπορεί να ακολουθεί το παράδειγμά του. Η υπηρεσία διερευνά μια δυνατότητα που θα επέτρεπε στους επηρεαστές να πληρώνουν τουλάχιστον μέρος του περιεχομένου που μοιράζονται στην εφαρμογή.

Οι συνδρομές του TikTok δοκιμάζονται σε περιορισμένη βάση, επομένως ενδέχεται να μην δείτε τους αγαπημένους σας δημιουργούς να τις χρησιμοποιούν σύντομα. Η πλατφόρμα δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της δυνατότητας. «Σκεφτόμαστε πάντα νέους τρόπους για να φέρουμε αξία στην κοινότητά μας και να εμπλουτίσουμε την εμπειρία του TikTok», TikTok είπε στο Engadget εκπρόσωπος του.

Όπως συμβαίνει με το Twitch, το Twitter και το YouTube, το TikTok επιτρέπει στους θεατές να στέλνουν συμβουλές σε παράγοντες επιρροής που είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα Creator Next. Οι χρήστες μπορούν επίσης να αγοράσουν και να στείλουν εικονικά δώρα σε δημιουργούς.

Δεδομένων των άλλων επιλογών δημιουργίας εσόδων και του ότι οι αντίπαλες πλατφόρμες έχουν αγκαλιάσει τις συνδρομές, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το TikTok ακολουθεί και αυτό το μονοπάτι. Το 2020, η TikTok ανακοίνωσε ένα ταμείο 200 εκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη των δημιουργών.

Ο Meta ξοδεύει επίσης πολλά σε influencers. Η εταιρεία είπε πέρυσι ότι θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε δημιουργούς όπως το Facebook και το Instagram μέχρι το τέλος του 2022, με την ελπίδα να τους κρατήσει μακριά από τους ανταγωνιστές. Ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg δήλωσε ότι η εταιρεία δεν θα περικόψει τα κέρδη της τουλάχιστον μέχρι το 2023. Οι συνδρομές στο Instagram είναι διαθέσιμες μόνο σε πολύ μικρό αριθμό δημιουργών προς το παρόν, αλλά υπάρχουν σχέδια να ανοίξει η πρόσβαση σε άλλους τους επόμενους μήνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *