Η Microsoft επιβεβαιώνει ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις Activision Blizzard για πολλαπλές πλατφόρμες

Η Microsoft επιβεβαιώνει ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις Activision Blizzard για πολλαπλές πλατφόρμες

H Microsoft έχει μπερδέψει τους επικριτές επιβεβαιώνοντας ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της Activision Blizzard σε όλες τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένης της διάθεσης παιχνιδιών όπως το Call of Duty στο PS5.

Την είδηση ​​επιβεβαίωσε ο Phil Spencer, Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Gaming στο Twitter.

“Είχα καλές συνομιλίες αυτή την εβδομάδα με τους ηγέτες της Sony. Επιβεβαίωσα την πρόθεσή μας να τηρήσουμε όλες τις υπάρχουσες συμφωνίες κατά την απόκτηση της Activision Blizzard και την επιθυμία μας να διατηρήσουμε το Call of Duty στο PlayStation. Η Sony είναι σημαντικό μέρος του κλάδου μας και εκτιμούμε τη σχέση μας.”

Η Sony ζήτησε πρόσφατα από τη Microsoft να κάνει ακριβώς αυτό.

«Αναμένουμε ότι η Microsoft θα τηρήσει τις συμβατικές συμφωνίες και θα συνεχίσει να διασφαλίζει ότι τα παιχνίδια της Activision είναι πολλαπλών πλατφορμών», δήλωσε εκπρόσωπος της Sony στη Wall Street Journal νωρίτερα σήμερα. 

Παρά την πρόσφατα ανακοινωθείσα απόκτηση, το PlayStation εξακολουθεί να κατέχει τα δικαιώματα μάρκετινγκ για το franchise Call of Duty χάρη σε ένα συμβόλαιο με την Activision, το οποίο πιστεύεται ότι θα παραταθεί για μερικά ακόμη χρόνια, πιθανότατα μέχρι το 2024. Αυτό το συμβόλαιο δίνει επίσης στους παίκτες του PlayStation χρονοδιάγραμμα αποκλειστικότητα σε κάποιο περιεχόμενο, καθώς και μπόνους στο παιχνίδι κατά καιρούς. 

Προς το παρόν δεν είναι σαφές ποια franchise της Activision Blizzard θα καταλήξουν να είναι αποκλειστικά για τις κονσόλες Xbox στο μέλλον. Ενώ παιχνίδια όπως το Call of Duty και το Overwatch αναμένεται να παραμείνουν σε πολλαπλές πλατφόρμες, το Bloomberg αναφέρει ότι, σύμφωνα με ένα «άτομο που είναι εξοικειωμένο με τη σκέψη της εταιρείας», οι μελλοντικές αποφάσεις αποκλειστικότητας πιθανότατα θα λαμβάνονται με βάση τίτλο προς τίτλο.

Η Microsoft έχει φυσικά διαρκές ενδιαφέρον να διατηρήσει βιώσιμη την πλατφόρμα PlayStation της Sony για να αποφύγει τον αντιμονοπωλιακό έλεγχο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *