Το YouTube απενεργοποιεί δύο κανάλια Oath Keepers μετά από κατηγορίες για εκκίνηση συνωμοσίας

Το YouTube απενεργοποιεί δύο κανάλια Oath Keepers μετά από κατηγορίες για εκκίνηση συνωμοσίας

Δύο κανάλια YouTube που συνδέονται με την ακροδεξιά εξτρεμιστική ομάδα Oath Keepers απενεργοποιήθηκαν από τον ιστότοπο, είπε η θυγατρική της Google στο Axios. Ωστόσο, δεν οφειλόταν ακριβώς στο περιεχόμενο των βίντεό τους, αλλά επειδή ορισμένα από τα μέλη της ομάδας κατηγορήθηκαν για εκκίνηση συνωμοσίας σχετικά με τον ρόλο τους στην παραβίαση του Καπιτωλίου των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021. Το ένα από τα απενεργοποιημένα κανάλια ονομαζόταν «Oath Keepers» και είχε λιγότερους από 45.000 συνδρομητές, ενώ το άλλο ανήκε στον αρχηγό της ομάδας Stewart Rhodes και είχε λιγότερους από 20 συνδρομητές. Ο Rhodes συνελήφθη για τον ρόλο του στην επίθεση και ήταν ένα από τα μέλη που κατηγορήθηκαν.

Ο εκπρόσωπος του YouTube Ivy Choi είπε ότι τα κανάλια παραβίασαν τις οδηγίες ευθύνης δημιουργού της πλατφόρμας. Σύμφωνα με αυτές τις οδηγίες, το YouTube μπορεί να τερματίσει ένα κανάλι εάν υπάρχουν “σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία που παρουσιάζονται σε δικαστήριο εναντίον ενός δημιουργού για ένα πολύ κραυγαλέο έγκλημα” και το “σχόλιο YouTube του καναλιού σχετίζεται στενά με το έγκλημα”. Το YouTube είπε ότι ο τερματισμός «ακολουθεί στοιχεία που παρουσιάζονται σε ομοσπονδιακά κατηγορητήρια κατά των Oath Keepers και τις κατηγορίες εναντίον τους και τον ρόλο τους στις επιθέσεις της 6ης Ιανουαρίου».

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, οι Oath Keepers συζήτησαν τα σχέδιά τους να καταλάβουν το κτίριο του Καπιτωλίου χρησιμοποιώντας κρυπτογραφημένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και κοινωνικά δίκτυα. Η ομάδα χρησιμοποιεί εδώ και πολύ καιρό διαδικτυακές πλατφόρμες για τη διάδοση πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των θεωριών συνωμοσίας για τον COVID-19 με hashtags QAnon και απειλές βίας. Το Twitter απαγόρευσε την ομάδα το 2020 για παραβίαση των πολιτικών της για βίαιες εξτρεμιστικές ομάδες. Εκτός από την κατάργηση δύο καναλιών, το YouTube δεν θα επιτρέπει πλέον στους Oath Keepers να δημιουργούν, να χρησιμοποιούν ή να κατέχουν οποιοδήποτε άλλο κανάλι. Επιπλέον, θα αφαιρέσει τις εκ νέου μεταφορτώσεις των παλαιών βίντεό του και θα διαγράψει ακόμη και νέα κανάλια που προσπαθούν να επαναχρησιμοποιήσουν περιεχόμενο από τους διαγραμμένους λογαριασμούς. 

Ακούστε το Άρθρο :

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *