Η Apple αποσύρει την απαίτηση επαλήθευσης για τους μαθητές και εκπαιδευτές στις ΗΠΑ

Η Apple αποσύρει την απαίτηση επαλήθευσης για τους μαθητές και εκπαιδευτές στις ΗΠΑ

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Apple άρχισε να απαιτεί από τους μαθητές και τους καθηγητές στις ΗΠΑ να επαληθεύουν την ταυτότητά τους μέσω της υπηρεσίας ελέγχου ταυτότητας UNiDAYS προτού μπορέσουν να επωφεληθούν από τις μειωμένες τιμές εκπαίδευσης της εταιρείας. Η κίνηση έκλεισε ένα μακροχρόνιο παραθυράκι που είχε επιτρέψει σε σχεδόν οποιονδήποτε να εξοικονομήσει χρήματα σε μια συσκευή της Apple, αρκεί να μην πιαστεί σε τυχαίο έλεγχο.

Ωστόσο, λίγες μέρες μετά την εφαρμογή αυτής της απαίτησης, η Apple την αφαίρεσε εξίσου γρήγορα. Μπορείτε και πάλι να αγοράσετε Mac, iPad και άλλα προϊόντα Apple με έκπτωση από τον εκπαιδευτικό ιστότοπο της εταιρείας στις ΗΠΑ, χωρίς να χρειάζεται να επαληθεύσετε ότι είστε μαθητής ή δάσκαλος. Το κατάστημα υποδηλώνει ότι η εταιρεία μπορεί να έκανε την αλλαγή αφού ορισμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη του σχολικού προσωπικού παραπονέθηκαν ότι δεν μπορούσαν να επαληθεύσουν σωστά την κατάστασή τους μέσω της UNIDAYS και επομένως δεν μπορούσαν να λάβουν έκπτωση σε ένα προϊόν που ήθελαν να αγοράσουν.

Δεν είναι σαφές εάν η Apple σκοπεύει να εφαρμόσει εκ νέου την απαίτηση μόλις επιλύσει τυχόν προβλήματα με το σύστημα. Για χρόνια, η Apple χρησιμοποιεί το UNIDAYS σε πολλές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, για να διασφαλίσει ότι μόνο όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις για τις εκπτώσεις της στην εκπαίδευση μπορούν να τις λάβουν. Επικοινωνήσαμε με την εταιρεία για σχόλια και περισσότερες πληροφορίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *