Η λειτουργία ασφαλείας που απαιτείται για την εκτέλεση των Windows 11 προκαλεί προβλήματα απόδοσης

Η λειτουργία ασφαλείας που απαιτείται για την εκτέλεση των Windows 11 προκαλεί προβλήματα απόδοσης

Με τα Windows 11, η Microsoft όχι μόνο διέκοψε την υποστήριξη πολλών ικανών επεξεργαστών, αλλά περιόρισε επίσης το λειτουργικό σύστημα σε υλικό με TPM 2.0 (Έκδοση 2 της μονάδας αξιόπιστης πλατφόρμας).

Σε αντίθεση με τις αμφιλεγόμενες απαιτήσεις επεξεργαστή, η εντολή TPM 2.0 δεν είναι στην πραγματικότητα μεγάλη υπόθεση για τους περισσότερους χρήστες, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των σύγχρονων συσκευών διαθέτει αυτό το χαρακτηριστικό ασφαλείας.

Στα συστήματα AMD, το TPM αναφέρεται επίσης ως “fTPM” που είναι ένας τύπος μονάδας ασφαλείας που εφαρμόζεται στο υλικολογισμικό του συστήματος αντί για αποκλειστικό τσιπ. Το fTPM μπορεί εύκολα να ενεργοποιηθεί σε συστήματα AMD, αλλά για ορισμένες διαμορφώσεις, η ενεργοποίηση αυτής της δυνατότητας φαίνεται να προκαλεί προβλήματα απόδοσης.

Η εφαρμογή TPM είναι γενικά απλή και πολλοί άνθρωποι της Intel τη χρησιμοποιούν, αλλά υπάρχουν ορισμένα προβλήματα με την εφαρμογή της AMD, κυρίως ένα πρόβλημα με δυσλειτουργίες ήχου και τραύλισμα ρυθμών καρέ.

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτό το ζήτημα φαίνεται να οφείλεται σε προβλήματα συμβατότητας μεταξύ του fTPM της AMD και των Windows και όχι σε σφάλμα στο νέο λειτουργικό σύστημα.

Το σφάλμα fTPM των Windows 11 προκαλεί καθηστερήσεις

Όπως ορισμένοι χρήστες διερεύνησαν και μοιράστηκαν την ανάλυσή τους μαζί μας, η ενεργοποίηση του fTPM θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την απόδοση μιας συσκευής και να προκαλέσει καθυστερήσεις όταν παίζετε παιχνίδια είτε στα Windows 10 είτε στα Windows 11.

Το πρόβλημα έχει τεκμηριωθεί από χρήστες στο ενότητα σχολίων, Κέντρο σχολίων, Redditκαι άλλα φόρουμ.

 Αυτό το σφάλμα δεν επηρεάζει όλους τους υπολογιστές και φαίνεται ότι έχει παρατηρηθεί σε ορισμένες συσκευές κατά την αναβάθμιση στα Windows 11 από τα Windows 10. Με βάση τις αναφορές, φαίνεται ότι το πρόβλημα δεν θα καταστήσει το μηχάνημά σας άχρηστο καθώς αυτές οι καθυστερήσεις διαρκούν λίγα δευτερόλεπτα μόνο και συμβαίνει τυχαία.

Πώς να διορθώσετε τον τραυλισμό που προκαλείται από το fTPM στα Windows 11

Η σύσταση είναι να απεγκαταστήσετε τα Windows 11 και να απενεργοποιήσετε το fTPM στα Windows 10 και σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε για να δείτε αν αντιμετωπίζει το τραύλισμα. Αν και μπορείτε να απενεργοποιήσετε το fTPM και στα Windows 11, μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις, καθώς ορισμένα παιχνίδια όπως το Valorant δεν θα εκτελούνται στο νέο λειτουργικό σύστημα χωρίς το TPM.

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα ένα σφάλμα στα Windows 11 να είναι δυνητικά μια αιτία, οπότε αν έχετε καθυστερήσεις  ενώ παίζετε παιχνίδια, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο επανεγκατάστασης των Windows 10 ή να περιμένετε μια επιδιόρθωση από τη Microsoft και την AMD.

Να θυμάστε ότι μπορείτε πάντα να αναφέρετε προβλήματα απευθείας στη Microsoft μέσω του Feedback Hub και η Microsoft μπορεί να βρει μια λύση εάν περιγράφετε καλύτερα το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *