Τα κέρδη της Microsoft αυξήθηκαν κατά 21 τοις εκατό χάρη στο Office και το cloud

Τα κέρδη της Microsoft αυξήθηκαν κατά 21 τοις εκατό χάρη στο Office και το cloud

Η συνολική δραστηριότητα της Microsoft εξακολουθεί να είναι ισχυρή, παρόλο που δεν βλέπει την τεράστια ανάπτυξη που σημείωσε πέρυσι. Στη σημερινή της έκθεση κερδών για το δεύτερο τρίμηνο, η εταιρεία ανέφερε έσοδα 51,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων (αύξηση 20 τοις εκατό από πέρυσι) με κέρδη 18,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων (αύξηση 21 τοις εκατό). Ως συνήθως, η Microsoft έχει να ευχαριστήσει τις ασταμάτητες δραστηριότητες cloud, καθώς και μια αξιοπρεπή εμφάνιση από την ομάδα υπολογιστών της, το Office και άλλα επιχειρηματικά προϊόντα. Η επιχείρησή της στο Intelligent Cloud αυξήθηκε κατά 26%, φτάνοντας τα 18,3 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο όμιλος Παραγωγικότητας και Επιχειρήσεων είδε τα έσοδα να αυξάνονται κατά 19 τοις εκατό φτάνοντας τα 15,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δεν υπήρχαν πραγματικά σημαντικοί αδύναμοι κρίκοι αυτό το τρίμηνο – ακόμη και τα έσοδα του Surface, τα οποία η Microsoft προηγουμένως ανέμενε να πέσει λίγο, αυξήθηκαν κατά 8 τοις εκατό χάρη στις ισχυρές πωλήσεις Surface Laptop. Τα έσοδα OEM των Windows αυξήθηκαν επίσης κατά 25 τοις εκατό, κάτι που δεν αποτελεί τεράστια έκπληξη, καθώς η συνολική βιομηχανία υπολογιστών εξακολουθεί να είναι ισχυρή. Όπου πηγαίνει η επιχείρηση υπολογιστών, θα ακολουθήσουν και τα έσοδα της Microsoft. Όσον αφορά το Office, η εταιρεία λέει ότι τα έσοδα από τους καταναλωτές αυξήθηκαν κατά 15 τοις εκατό και ότι έχουν φτάσει τους 56,4 εκατομμύρια συνδρομητές του Microsoft 365.

Ενώ οι αναφορές κερδών της Microsoft έμοιαζαν βασικά ίδιες τα τελευταία χρόνια .  Τα νούμερα της εταιρείας θα φαίνονται κάπως διαφορετικά μόλις ολοκληρώσει την εξαγορά της Activision Blizzard με 68,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023. Τουλάχιστον, θα δούμε πόσο πραγματικά βοηθά (ή βλάπτει) τη συνολική επιχείρηση της Microsoft το νέο τμήμα παιχνιδιών της Microsoft.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *