Counterpoint: Το iPhone για άλλη μια φορά είναι το τηλέφωνο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Κίνα μετά από έξι χρόνια

Counterpoint: Το iPhone για άλλη μια φορά είναι το τηλέφωνο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Κίνα μετά από έξι χρόνια

Η Apple ήταν η μεγαλύτερη μάρκα smartphone ανά μερίδιο αγοράς στην Κίνα για την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2021, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Counterpoint Research. H Apple κέρδισε ένα εντυπωσιακό μερίδιο αγοράς 23% μετά από μια εντυπωσιακή τριμηνιαία ανάπτυξη 79%, κερδίζοντας την πρώτη θέση για πρώτη φορά από το τέταρτο τρίμηνο του 2015. Οι πωλήσεις ήταν 32% υψηλότερες από πέρυσι, λόγω της μεγάλης ζήτησης της σειράς iPhone 13 και του μοντέλο βανίλιας συγκεκριμένα.

Counterpoint: iPhone once again the best selling phone in China after six years

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η vivo με το μερίδιο αγοράς της 19%, αν και η εταιρεία αντιμετώπισε πτώση 21% στις αποστολές σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2021. Η Oppo (συμπεριλαμβανομένης της OnePlus) ήρθε στην τρίτη θέση με μερίδιο αγοράς 17%, ακολουθούμενη από την Honor (15% ), Xiaomi (13%), Huawei (7%) και Realme (3%). Η Realme σημείωσε την υψηλότερη ετήσια ανάπτυξη από όλες τις επωνυμίες με 83% αύξηση στις πωλήσεις μεταξύ του 4ου τριμήνου 2020 και του 4ου τριμήνου του 2021.

Συνολικά, η αγορά smartphone της Κίνας μειώθηκε κατά 9% το τέταρτο τρίμηνο, ενώ οι πωλήσεις ολόκληρου του έτους μειώθηκαν κατά 2%.της Counterpoint Ivan Lam προτείνει ότι η συνεχιζόμενη έλλειψη chip παράλληλα με τους μεγαλύτερους κύκλους αντικατάστασης smartphone ευθύνονται για τις κακές πωλήσεις. Προβλέπει επίσης ότι οι OEM θα συνεχίσουν να αυξάνουν τις μέσες τιμές πώλησης των συσκευών τους προς τα εμπρός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *