Η Apple φέρεται να εργάζεται σε τεχνολογία που επιτρέπει στα iPhone να δέχονται πληρωμές NFC

Η Apple φέρεται να εργάζεται σε τεχνολογία που επιτρέπει στα iPhone να δέχονται πληρωμές NFC

Η Επικοινωνία κοντινού πεδίου (NFC) είναι μια αρκετά χρήσιμη τεχνολογία που επιτρέπει τις ανέπαφες πληρωμές και την κοινή χρήση περιεχομένου πατώντας απλώς μια συσκευή NFC σε συμβατό υλικό. Σήμερα, η Apple κυκλοφόρησε την ενημέρωση iOS 15.3 στο ευρύ κοινό και παρόλο που δεν περιέχει βελτιώσεις ειδικά για το NFC, αυτός είναι ένας από τους τομείς στους οποίους εργάζεται η εταιρεία τεχνολογίας του Κουπερτίνο στη συνέχεια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg , η Apple βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης λογισμικού που θα επιτρέπει στους χρήστες iPhone να δέχονται πληρωμές με πιστωτικές κάρτες μέσω NFC, χωρίς πρόσθετο υλικό. Η δυνατότητα θα είναι πιθανότατα συμβατή και με το Apple Pay καθώς θα βασίζεται στην ίδια τεχνολογία και εφαρμογή. Η έκθεση αναφέρει ότι:

Η επερχόμενη λειτουργία θα μετατρέψει το iPhone σε τερματικό πληρωμών, επιτρέποντας σε χρήστες όπως φορτηγά τροφίμων και κομμωτές να δέχονται πληρωμές με το πάτημα μιας πιστωτικής κάρτας ή άλλου iPhone στο πίσω μέρος της συσκευής τους.

Δεν είναι σαφές εάν η επιλογή αποδοχής πληρωμής θα χαρακτηριστεί ως μέρος του Apple Pay, αν και η ομάδα που εργάζεται για τη λειτουργία εργάζεται στο τμήμα πληρωμών της Apple από τότε που μεταφέρθηκε από το Mobeewave, είπαν οι άνθρωποι. Επίσης, δεν είναι γνωστό εάν η Apple σκοπεύει να συνεργαστεί με ένα υπάρχον δίκτυο πληρωμών για τη λειτουργία ή να το κυκλοφορήσει μόνη της.

Η κίνηση θα επιτρέψει στην Apple να παρακάμψει την Square, μια εταιρεία που προμηθεύει το υλικό που απαιτείται για τερματικά που χρησιμοποιούνται από συσκευές iOS που πραγματοποιούν ανέπαφες πληρωμές. Αντίθετα, οι επιχειρήσεις θα μπορούσαν απλώς να χρησιμοποιούν αποκλειστικές συσκευές iPhone ή iPad για να δέχονται εισερχόμενες πληρωμές από τους πελάτες τους. Αν και η αναφορά προφανώς δεν έχει επιβεβαιωθεί από την Apple, η λειτουργία αναμένεται να κυκλοφορήσει τους “προσεχείς μήνες”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *