Η Microsoft εξηγεί γιατί ο υπολογιστής σας συχνά αποτυγχάνει να ενημερώσει στις πιο πρόσφατες ενημερώσεις κώδικα των Windows

Η Microsoft εξηγεί γιατί ο υπολογιστής σας συχνά αποτυγχάνει να ενημερώσει στις πιο πρόσφατες ενημερώσεις κώδικα των Windows

Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα ότι πρόκειται να επιβάλει την ενημέρωση συμβατών συσκευών Windows 10 σε Windows 10 έκδοση 21H2 σε μια προσπάθεια να εκπαιδεύσει το δικό της Windows Update που βασίζεται στη Μηχανική Εκμάθηση (ML) μοντέλο. Και τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, η εταιρεία επιτάχυνε επίσης την κυκλοφορία των Windows 11 καθώς ήταν πολύ ευχαριστημένη από όλα τα “θετικά” σχόλια. Καθώς συνεχίζει αυτή την προσπάθεια, ο γίγαντας του Redmond, πριν από μερικές ημέρες, επιβεβαίωσε ότι τα Windows 11 εισέρχονται στην τελική φάση της διαθεσιμότητας, πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει ότι επίκειται μια ευρύτερη ανάπτυξη.

Ωστόσο, παρά όλη αυτή την ώθηση, εάν διαπιστώσετε ότι μία ή περισσότερες από τις συσκευές Windows σας φαίνεται να αποτυγχάνουν να ενημερώνονται σωστά, ο υπολογιστής σας μπορεί να είναι ένας από αυτούς που δεν είναι αρκετά συμβατοί με ενημερωμένες εκδόσεις κώδικα σύμφωνα με τα δεδομένα συνδεσιμότητας ενημέρωσης της Microsoft.

Η Microsoft λέει ότι τα δεδομένα της Update Connectivity υπογράμμισαν τον χρόνο σύνδεσης στο Διαδίκτυο που χρειάζεται ένας υπολογιστής ώστε να μπορεί να παραδοθεί με επιτυχία ένα Windows Update σε αυτόν. Συνιστάται τουλάχιστον δύο ώρες προ-ενημέρωσης και έξι ώρες μετά την ενημέρωση χρόνου σύνδεσης στο Διαδίκτυο.

Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι οι συσκευές που δεν πληρούν ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σύνδεσης είναι πολύ απίθανο να ενημερώσουν με επιτυχία. Συγκεκριμένα, τα δεδομένα δείχνουν ότι οι συσκευές χρειάζονται τουλάχιστον δύο ώρες συνεχούς σύνδεσης και έξι συνολικά συνδεδεμένες ώρες μετά την κυκλοφορία μιας ενημέρωσης για αξιόπιστη ενημέρωση. Αυτό επιτρέπει μια επιτυχημένη λήψη και εγκαταστάσεις στο παρασκήνιο που μπορούν να επανεκκινήσουν ή να συνεχίσουν μόλις μια συσκευή είναι ενεργή και συνδεδεμένη.

Τα δεδομένα συνδεσιμότητας ενημέρωσης μπορούν να βρεθούν στο Microsoft Intune στην Συσκευές > Οθόνη και επιλέγοντας είτε τις αποτυχίες ενημέρωσης δυνατοτήτων είτε τις αποτυχίες της γρήγορης ενημέρωσης των Windows, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *