Οι ΗΠΑ απαγορεύουν μεγάλη κινέζικη εταιρία τηλεπικοινωνίες λόγω κινδύνων εθνικής ασφάλειας

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν μεγάλη κινέζικη εταιρία τηλεπικοινωνίες λόγω κινδύνων εθνικής ασφάλειας

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) ανακάλεσε την άδεια της China Unicom Americas, ενός από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, λόγω «σοβαρών ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια».

Αυτό ουσιαστικά απαγορεύει στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών να παρέχει εγχώριες και διεθνείς τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες εντός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η China Unicom Americas είναι η μεγαλύτερη ξένη θυγατρική της China Unicom (συντομογραφία του China United Network Communications Group), μιας κινεζικής κρατικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών. Η υποδομή του δικτύου της καλύπτει περισσότερες από 30 χώρες και περιοχές και διαθέτει περισσότερα από 40 υποβρύχια και 20 επίγεια καλωδιακά συστήματα.

Η εντολή, που εκδόθηκε την Πέμπτη, δίνει εντολή στην κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών να σταματήσει να παρέχει τις υπηρεσίες της στις ΗΠΑ εντός 60 ημερών.

Η FCC έδωσε εντολή στην China Unicom Americas να τερματίσει τυχόν εγχώριες ή διεθνείς υπηρεσίες εντός 60 ημερών από την έκδοση της παραγγελίας της.

«Το διάταγμα διαπιστώνει ότι η China Unicom Americas, θυγατρική στις ΗΠΑ μιας κινεζικής κρατικής επιχείρησης, υπόκειται σε εκμετάλλευση, επιρροή και έλεγχο από την κινεζική κυβέρνηση και είναι πολύ πιθανό να αναγκαστεί να συμμορφωθεί με τα αιτήματα της κινεζικής κυβέρνησης χωρίς επαρκείς νομικές διαδικασίες υπόκειται σε ανεξάρτητη δικαστική εποπτεία», ανέφερε η FCC.

«Το Διάταγμα διαπιστώνει ότι η ιδιοκτησία και ο έλεγχος της China Unicom Americas από την κινεζική κυβέρνηση εγείρουν σημαντικούς κινδύνους για την εθνική ασφάλεια και την επιβολή του νόμου, παρέχοντας ευκαιρίες στην China Unicom Americas, στις μητρικές της οντότητες και στην κινεζική κυβέρνηση να έχουν πρόσβαση, αποθήκευση, διακοπή και/ή παρεξηγούν τις επικοινωνίες των ΗΠΑ, οι οποίες με τη σειρά τους τους επιτρέπουν να συμμετέχουν σε κατασκοπεία και άλλες επιβλαβείς δραστηριότητες εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *