Χρήστες iPhone: σύντομα θα μπορείτε να μετατρέψετε το τηλέφωνό σας σε τερματικό πληρωμών

Χρήστες iPhone: σύντομα θα μπορείτε να μετατρέψετε το τηλέφωνό σας σε τερματικό πληρωμών

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε από το Bloomberg, η Apple βρίσκεται στη διαδικασία προσθήκης μιας νέας δυνατότητας στα iPhone, που θα επιτρέπει στους χρήστες να μετατρέπουν τα iPhone τους σε τερματικό πληρωμών χωρίς να χρειάζεται να βασιστείτε σε επιπλέον υλικό πληρωμής.

Μόλις η λειτουργία γίνει διαθέσιμη για το ευρύ κοινό, οι έμποροι θα μπορούν να δέχονται πληρωμές απευθείας στα iPhone τους με το πάτημα μιας πιστωτικής κάρτας ή ενός άλλου iPhone στο πίσω μέρος της συσκευής τους.

Ο τεχνολογικός γίγαντας του Κουπερτίνο εργάζεται για τη λειτουργία από το 2020. Αγόρασε την καναδική εταιρεία Mobeewave για 100 εκατομμύρια δολάρια για να κάνει τα iPhone να λειτουργούν ως κόμβος πληρωμών και μετά από σχεδόν δύο χρόνια, η Apple, μαζί με το Mobeewave, φαίνεται να έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο τόσο πολύ έτσι ώστε η εταιρεία να φαίνεται ότι είναι έτοιμη να διαθέσει τη δυνατότητα μέσα στους επόμενους μήνες.

Η νέα δυνατότητα τερματικού πληρωμών θέτει το τσιπ Near Field Communication του iPhone για χρήση για τις συναλλαγές να γίνονται απρόσκοπτα. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η Apple επωνυμά αυτή τη δυνατότητα ως επέκταση στο Apple Pay.

Η νέα δυνατότητα δεν θα λειτουργεί σε κάθε iPhone, καθώς δεν είναι όλα εξοπλισμένα με το τσιπ NFC. Θα χρειαστείτε iPhone 7 ή νεότερο για να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα, καθώς όλα αποστέλλονται με ένα τσιπ NFC μέσα τους.

Η νέα λειτουργία είναι πιθανό να φτάσει μέσω ενημέρωσης λογισμικού τους επόμενους μήνες, αλλά δεν είμαστε ενημερωμένοι για το πότε η νέα λειτουργία θα είναι διαθέσιμη για τους χρήστες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *