Η Google λέει ότι τα tablet είναι το μέλλον

Η Google λέει ότι τα tablet είναι το μέλλον

Η  Apple κυκλοφόρησε το αρχικό iPad το 2010. Εκείνη την εποχή, θεωρήθηκε γελοία ιδέα. Ένα τεράστιο smartphone; Ποιο θα ήταν το νόημα σε αυτό; Ωστόσο, η Apple γέλασε μέχρι την τράπεζα, καθώς το iPad είναι πλέον ο πιο δημοφιλής υπολογιστής tablet στον κόσμο — και αυξάνεται μόνο. 

Φυσικά, δεν άργησε να εμφανιστεί ένα tablet της Google. Πρώτον, η εταιρεία κυκλοφόρησε πολλά tablet στη σειρά Nexus, με το Nexus 7 να είναι μια από τις πιο αγαπημένες συσκευές στην ιστορία της Google. Το τελευταίο tablet Android της εταιρείας ήταν το Pixel C. Προφανώς, έχουν κυκλοφορήσει πολλά tablet Android τρίτων κατασκευαστών όλα αυτά τα χρόνια, αν και οι εκδόσεις δεν είναι τόσο συνηθισμένες όσο παλιά.

Μετά το Pixel C, η Google έκανε ένα διάλειμμα από τους υπολογιστές slate. Εμφανίστηκε ξανά με μια νέα σειρά υπολογιστών στη Pixel Slate , η οποία αυτή τη φορά λειτουργούσε με Chrome OS. Διήρκεσαν μία μόνο γενιά προτού η Google βγει εντελώς από την αγορά των tablet.

Αν και πιθανότατα δεν θα υπάρξει άλλο tablet Google, φαίνεται ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να προσπαθήσει ξανά για να βοηθήσει να κλέψει μέρος του μεριδίου αγοράς της Apple.

Στην Google αρέσουν ξανά τα tablet: Το μέλλον των υπολογιστών;

Μια νέα αγγελία εργασίας από την Google καταδεικνύει την ανανεωμένη ώθηση της εταιρείας στην αγορά των tablet. Η καταχώριση θέσεων εργασίας προορίζεται για Ανώτερο Διευθυντή Μηχανικών, Εμπειρία Εφαρμογών Android Tablet  

Η καταχώριση δεν υποδηλώνει ότι θα υπάρχει νέο tablet Google. Ωστόσο, φαίνεται ότι η Google θέλει οι εργαζόμενοι να βοηθήσουν στην κυκλοφορία tablet Android μέσω συνεργατών OEM. Με άλλα λόγια, η Google μπορεί τελικά να καταλαβαίνει ότι εάν τα tablet Android πρόκειται να πετύχουν, οι OEM χρειάζονται υποστήριξη από την Google και όχι να τα κάνουν όλα μόνοι τους.

Η έκπληξη κυκλοφορίας του Android 12L ήταν το πρώτο σημάδι ότι η Google μπορεί να ενδιαφέρεται ξανά για τα tablet. Ωστόσο, αυτή η αγγελία εργασίας υποδηλώνει ότι η εταιρεία πρόκειται να κάνει πολλά περισσότερα από το να κυκλοφορήσει απλώς μια έκδοση Android που έχει στο μυαλό της μεγαλύτερες οθόνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *