Συνεργάτης της ταϊβανέζικης Apple και της Tesla χτυπήθηκε από την Conti ransomware

Συνεργάτης της ταϊβανέζικης Apple και της Tesla χτυπήθηκε από την Conti ransomware

Delta Electronics, μια ταϊβανέζικη εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών και συνεργάτης των Apple, Tesla, HP και Dell, αποκάλυψε ότι ήταν θύμα κυβερνοεπίθεσης που ανακαλύφθηκε το πρωί της Παρασκευής.

Η Delta ισχυρίζεται ότι είναι ο μεγαλύτερος πάροχος τροφοδοτικών μεταγωγής στον κόσμο και ανέφερε πωλήσεις άνω των 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι.

Σε μια δήλωση που κοινοποιήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2022, η εταιρεία είπε ότι το περιστατικό επηρέασε μόνο μη κρίσιμα συστήματα, τα οποία δεν είχαν σημαντικό αντίκτυπο στις δραστηριότητές της. Η πλατφόρμα AdvIntel “Andariel” εντόπισε την επίθεση στις 18 Ιανουαρίου.  

Η Delta εργάζεται τώρα για την αποκατάσταση συστημάτων που καταργήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης και λέει ότι προσέλαβε τις υπηρεσίες τρίτων ειδικών ασφαλείας για να βοηθήσουν στη διαδικασία έρευνας και ανάκτησης.

Ο πάροχος ηλεκτρονικών είπε επίσης ότι ειδοποίησε τις κυβερνητικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου για να βοηθήσουν στην έρευνα που θα ακολουθήσει.

Αν και η δήλωση της Delta δεν ανέφερε ποιος ήταν πίσω από την επίθεση, μια άγνωστη εταιρεία ασφάλειας πληροφοριών βρήκε ένα δείγμα ransomware Conti που αναπτυχθεί στο δίκτυο της εταιρείας, όπως CTWANT .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *