Το Pinterest προσθέτει αγορές επίπλων επαυξημένης πραγματικότητας στην εφαρμογή του

Το Pinterest προσθέτει αγορές επίπλων επαυξημένης πραγματικότητας στην εφαρμογή του

Το Pinterest επεκτείνει τη δυνατότητα «δοκιμάζω» επαυξημένης πραγματικότητας στα έπιπλα σπιτιού. Με την ενημέρωση, οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν προεπισκόπηση πώς θα φαίνονται τα έπιπλα και η άλλη διακόσμηση του σπιτιού στον χώρο τους.

Η εταιρεία έχει συνεργαστεί με μεγάλους λιανοπωλητές, συμπεριλαμβανομένων των Wayfair, Crate & Barrel, Macy’s και Target, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει περισσότερα από 20.000 προϊόντα στην υπηρεσία. Και, όπως οι προηγούμενες δυνατότητες δοκιμής AR του Pinterest για προϊόντα ομορφιάς, οι νέες καρφίτσες επίπλων μπορούν να αγοραστούν, ώστε οι χρήστες να μπορούν να αγοράζουν τα αντικείμενα που δοκιμάζουν.

Το Pinterest δεν είναι το πρώτο που χρησιμοποιεί την επαυξημένη πραγματικότητα για αγορές επίπλων — η Ikea παρουσίασε μια εφαρμογή που υποστηρίζεται από AR το 2017 — η εφαρμογή μπορεί επίσης να προτείνει συγκεκριμένα στοιχεία με βάση τις προηγούμενες αναζητήσεις σας και τις πινέζες που έχετε αποθηκεύσει. «Η διακόσμηση του σπιτιού και ο επανασχεδιασμός και ο σχεδιασμός για το μέλλον είναι ένα από τα κύρια πράγματα για τα οποία έρχονται οι άνθρωποι στο Pinterest», λέει ο Jeremy King, επικεφαλής μηχανικής του Pinterest.

Ενώ οι νέες καρφίτσες έχουν προφανές όφελος για τους λιανοπωλητές, ο King λέει ότι οι δημιουργοί της πλατφόρμας ενδιαφέρονται επίσης για τη λειτουργία. Το Pinterest έχει κλίνει σε με επίκεντρο τους δημιουργούς τον τελευταίο χρόνο, και παρόλο που οι αγορές AR δεν είναι ρητά εργαλείο δημιουργών, δίνει στους επηρεαστές του τρόπου ζωής της εφαρμογής άλλη μια οδό για να δημιουργήσουν περιεχόμενο.

Και ενώ η εταιρεία έχει AR για αγορά για προϊόντα ομορφιάς εδώ και χρόνια, η προσθήκη επίπλων θα επεκτείνει σημαντικά τον αριθμό των καρφίτσες που μπορούν να αγοραστούν με ενεργοποιημένο το “try on”, από 14.000 καρφίτσες ομορφιάς σε 80.000 καρφίτσες διακόσμησης σπιτιού.

Εκτός από την ενίσχυση των εμπορικών χαρακτηριστικών του Pinterest, η κατοχή ενός καταλόγου αντικειμένων επαυξημένης πραγματικότητας που μπορούν να αγοραστούν φαίνεται να καθιστούν την υπηρεσία σε καλή θέση για ένα ενδεχόμενο παιχνίδι metaverse, εάν κάποιος πραγματοποιηθεί ποτέ. «Σίγουρα το παρακολουθούμε», λέει ο Κινγκ για το metaverse. «Τα καλά νέα είναι ότι όλη αυτή η τεχνολογία μεταφράζεται ακριβώς στο μετασύμπαν. Νομίζω ότι είναι καθ’ οδόν, αλλά δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ψωνίζουν για φυσικά αντικείμενα ακόμα στο μετασύμπαντο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *