Η Sony εξαγοράζει την Bungie για 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια- το στούντιο θα παραμείνει σε πολλές πλατφόρμες

Η Sony εξαγοράζει την Bungie για 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια- το στούντιο θα παραμείνει σε πολλές πλατφόρμες

Οι πόλεμοι  εξαγορών επιχειρήσεων συνεχίζονται στον χώρο των gaming. Η Sony ανακοίνωσε μια τεράστια εξαγορά στούντιο που φέρνει την Bungie στα PlayStation Studios. Η Bungie ήταν υπεύθυνη για το Halo μέχρι το 2010, μετά το οποίο αποσχίστηκε από τη Microsoft και έκτοτε ανέπτυξε το Destiny and Destiny 2. Η ανακοίνωση έρχεται μόλις μερικές εβδομάδες αφότου Microsoft αποκάλυψε μια συμφωνία 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της Activision Blizzard.

«Είχαμε μια ισχυρή συνεργασία με την Bungie από την αρχή του franchise Destiny και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος που θα καλωσορίσω επίσημα το στούντιο στην οικογένεια του PlayStation», δήλωσε ο CEO της SIE Jim Ryan. «Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στην τη στρατηγική μας να επεκτείνουμε την εμβέλεια του PlayStation σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό.”

Μετά την εξαγορά, η Bungie θα είναι μια ανεξάρτητη θυγατρική της Sony Interactive Entertainment (SIE) με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και πρόεδρο του στούντιο Pete Parsons και την τρέχουσα διοικητική ομάδα.

Σε μια ξεχωριστή ανάρτηση ιστολογίου, ο Parsons δεσμεύτηκε ότι το στούντιο θα συνεχίσει να δημοσιεύει εμπειρίες πολλαπλών πλατφορμών, προσθέτοντας ότι η Bungie διατηρεί τον πλήρη δημιουργικό έλεγχο και την ανεξαρτησία της δημοσίευσης του σύμπαντος του Destiny.ένα FAQ για τους θαυμαστές με καυτές ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον του Destiny σε όλες τις πλατφόρμες εδώ. Συνοψίζοντας, η υποστήριξη θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από την πλατφόρμα που χρησιμοποιούν οι παίκτες.

“Παραμένουμε υπεύθυνοι για τη μοίρα μας. Θα συνεχίσουμε να δημοσιεύουμε ανεξάρτητα και να αναπτύσσουμε δημιουργικά τα παιχνίδια μας”, πρόσθεσε ο Parsons. “Θα συνεχίσουμε να οδηγούμε μια, ενοποιημένη κοινότητα Bungie. Τα παιχνίδια μας θα συνεχίσουν να είναι εκεί που είναι η κοινότητά μας, όπου κι αν επιλέξουν να παίξουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *