Η Tesla θα ανακαλέσει σχεδόν 54.000 αυτοκίνητα που θα μπορούσαν να απειλήσουν το μέλλον της λειτουργίας Full Self Driving

Η Tesla θα ανακαλέσει σχεδόν 54.000 αυτοκίνητα που θα μπορούσαν να απειλήσουν το μέλλον της λειτουργίας Full Self Driving

Η Tesla και το  Full Self Driving (FSD) απειλείται σοβαρά. Η εταιρεία θα πρέπει να ανακαλέσει σχεδόν 54.000 (53.822 για την ακρίβεια) οχήματα μόνο στις ΗΠΑ. Όλα αυτά τα οχήματα διαθέτουν το λογισμικό Full Self-Driving (Beta) της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) , η  Tesla θα πρέπει να πρέπει να ανακαλέσει πολλά οχήματα λόγω αποτυχίας ενός στοιχείου του FSD . Παρεμπιπτόντως, το Full Self Driving ήταν πάντα σε Beta. Αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Elon Musk να αυξήσει την τιμή της συνδρομής και να ανακοινώσει ότι το premium για τη λειτουργία θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Η ανάκληση περιλαμβάνει αρκετά από τα οχήματα από τα Model S και Model X 2016-2022, Model 3 2017-2022 και Model Y 2020-2022. Όλα τα ανακληθέντα αυτοκίνητα υποστηρίζουν “Rolling Stops”, μια δυνατότητα που συνοδεύεται από την πλήρη αυτο-αυτοεξυπηρέτηση της Tesla Λογισμικό οδήγησης. Η λειτουργία Rolling Stops ενέχει κίνδυνο για την ασφάλεια και, ως εκ τούτου, καθιστά τα οχήματα ακατάλληλα, ισχυρίστηκε η NHTSA.

Το NHTSA ισχυρίζεται ότι η δυνατότητα FSD Beta «μπορεί να επιτρέψει στα οχήματα να ταξιδεύουν μέσα από μια διασταύρωση στάσεων χωρίς προηγουμένως να σταματήσουν». Η υπηρεσία έχει υποδείξει ότι η Tesla θα στείλει μια ενημέρωση υλικολογισμικού που θα απενεργοποιήσει τη λειτουργία Rolling Stop. Δεν είναι αμέσως σαφές γιατί η Tesla θα πρέπει να ανακαλέσει τα αυτοκίνητα εάν μπορεί απλώς να στείλει μια ενημέρωση Over the Air (OTA) για να απενεργοποιήσει τη λειτουργία.

Η λειτουργία Rolling Stops δεν είναι νέα. Η Tesla παρουσίασε μια τελειοποιημένη έκδοση της δυνατότητας τον Οκτώβριο του 2021. Η αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαίωσε ότι η δυνατότητα γίνεται ενεργή ή διαθέσιμη μόνο όταν τα αυτοκίνητά της ταξιδεύουν κάτω από 5,6 μίλια (9 χλμ.) την ώρα και όταν δεν υπάρχουν κινούμενα αυτοκίνητα, πεζοί, ή ποδηλάτες σε κοντινή απόσταση.

H Tesla έχει ήδη συμφωνήσει να απενεργοποιήσει το “Passenger Play” ενώ το όχημα βρίσκεται σε κίνηση. Η λειτουργία επέτρεπε συνεδρίες gaming στο μεγάλο ταμπλό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, ενώ βρίσκονταν σε κίνηση. Η εταιρεία δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για το νέο τεύχος. Παρεμπιπτόντως, η Tesla ανακαλεί ήδη σχεδόν μισό εκατομμύριο από τα οχήματά της λόγω μηχανικών ελαττωμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *