Το Gmail αποκτά μια νέα διεπαφή χρήστη παρόμοια με το Microsoft Outlook

Το Gmail αποκτά μια νέα διεπαφή χρήστη παρόμοια με το Microsoft Outlook

Το Gmail της Google έχει λάβει μόνο μικρές ενημερώσεις τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, αυτό πρόκειται να αλλάξει σύντομα καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε τώρα μια νέα ενοποιημένη διεπαφή χρήστη που διευκολύνει την εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών.

Τώρα όμως θα  ζητηθεί από τους χρήστες να δοκιμάσουν προαιρετικά μια νέα εμπειρία χρήστη για το Gmail. Μόλις δηλώσουν συμμετοχή, αυτή είναι η διεπαφή που θα λάβουν:

Με την πρώτη ματιά, φαίνεται να μοιάζει κάπως με το Outlook της Microsoft, παρόλο που υπάρχουν κάποιες διαφορές. Οι εφαρμογές είναι καλά τοποθετημένες στο αριστερό παράθυρο, ενώ οι επιλογές για ετικέτες και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εμφανίζονται πλέον πλήρως δίπλα τους. Καθώς οι εφαρμογές βρίσκονται στη νέα τους θέση, δεν χρειάζεται να κάνετε εναλλαγή μεταξύ καρτελών ή παραθύρων για να χρησιμοποιήσετε το Chat ή το Meets, μπορείτε να το κάνετε απευθείας στο ίδιο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Θα εμφανίζονται επίσης φυσαλίδες ειδοποιήσεων για κάθε εφαρμογή. Προχωρώντας προς τα εμπρός, η Google θα προσφέρει επίσης μια ενοποιημένη εμπειρία αναζήτησης, ώστε να εμφανίζει αποτελέσματα από ενσωματωμένες εφαρμογές όπως το Chat επίσης.

Η νέα διεπαφή θα διατεθεί σε όλους εκτός από τους πελάτες του Workspace Essentials και οι διαχειριστές δεν θα μπορούν να την απενεργοποιήσουν. Από τις 8 Φεβρουαρίου, οι χρήστες θα αρχίσουν να βλέπουν το banner συμμετοχής, ενώ από τον Απρίλιο, ακόμη και όσοι δεν έχουν επιλέξει θα αποκτήσουν τη νέα διεπαφή χρήστη με δυνατότητα επαναφοράς στην κλασική διεπαφή.

Μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2022, θα γίνει η τυπική διεπαφή χρήστη για όλους και δεν θα είναι δυνατή η επαναφορά. Μια βελτιωμένη εμπειρία πλοήγησης θα είναι επίσης διαθέσιμη στην αποκλειστική συνομιλία στον Ιστό και οι χρήστες δεν θα μπορούν να μετακινήσουν τα παράθυρα της συνομιλίας στη δεξιά πλευρά του Gmail.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *