Η Ford περιορίζει την παραγωγή στα εργοστάσια της Βόρειας Αμερικής λόγω έλλειψης τσιπ

Η Ford περιορίζει την παραγωγή στα εργοστάσια της Βόρειας Αμερικής λόγω έλλειψης τσιπ

 Εκπρόσωπος της Ford είπε στο Reuters την Παρασκευή ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα μειώσει ή θα αναστείλει την παραγωγή σε οκτώ από τα εργοστάσιά της στις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά. Η διακοπή λειτουργίας θα ξεκινήσει στις 7 Φεβρουαρίου. Μεταξύ άλλων εγκαταστάσεων, η απόφαση θα επηρεάσει το εργοστάσιο του Κάνσας Σίτι όπου η Ford παράγει το F-150, ένα από τα πιο δημοφιλή και κερδοφόρα οχήματά της.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ford αισθάνεται το πρόβλημα στα τσιπ, ούτε είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που επηρεάζεται από την κατάσταση. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η General Motors ανέστειλε προσωρινά την παραγωγή σε όλα εκτός από τέσσερα από τα εργοστάσιά της στη Βόρεια Αμερική εν μέσω ελλείψεων εξαρτημάτων. Στην αρχή του έτους, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι οι περιορισμοί εφοδιασμού που σχετίζονται με τους ημιαγωγούς θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2022. «Δεν είμαστε καν κοντά στο να είμαστε έξω από το δάσος», είπε τότε η γραμματέας του Τμήματος Τζίνα Ραϊμόντο. 

Εταιρείες όπως η Ford έχουν λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Τον Νοέμβριο, η εταιρεία ανακοίνωσε μια στρατηγική συνεργασία με την GlobalFoundries για την ενίσχυση της παραγωγής ημιαγωγών στις ΗΠΑ, αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία πιθανότατα δεν θα επωφεληθεί από αυτή τη συμφωνία για λίγο. Εν τω μεταξύ, η Ford είπε στο Reuters ότι αναμένει ότι ο όγκος παραγωγής της θα «βελτιωθεί σημαντικά» το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *