H Meta λέει ότι μπορεί να αναγκαστεί να κλείσει το Facebook και το Instagram στην Ευρώπη

H Meta λέει ότι μπορεί να αναγκαστεί να κλείσει το Facebook και το Instagram στην Ευρώπη

Ένας νέος νόμος της ΕΕ απαιτεί από τις εταιρείες που συλλέγουν δεδομένα χρηστών εντός της ένωσης να διατηρούν και να επεξεργάζονται αυτά τα δεδομένα σε ευρωπαϊκούς διακομιστές. Τα δεδομένα του Facebook και του Instagram, ωστόσο, υποβάλλονται σε επεξεργασία τόσο σε διακομιστές στις ΗΠΑ όσο και σε ευρωπαϊκούς διακομιστές, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για τη στόχευση διαφημίσεων και τις επιχειρήσεις που λειτουργούν σε αυτές τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Στην έκθεση που υποβλήθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Meta προτείνει ότι εάν η εταιρεία δεν συμμορφωθεί με τους νέους κανονισμούς της ΕΕ, απλώς θα σταματήσει να παρέχει τις υπηρεσίες Facebook και Instagram εντός της ένωσης. Ο Αντιπρόεδρος Διεθνών Υποθέσεων της Meta, Nick Clegg, υποστηρίζει ότι αυτό θα ήταν επιζήμιο για πολλές επιχειρήσεις στην ΕΕ που βασίζονται στις υπηρεσίες και τις διαφημίσεις που παρέχει η εταιρεία.

Η οικονομική έκθεση της περασμένης εβδομάδας οδήγησε τη μετοχή της Meta να πέσει κατακόρυφα κατά 25% αφού η εταιρεία έχασε καθημερινούς ενεργούς χρήστες για πρώτη φορά στην ιστορία της. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία πιθανότατα προσπαθεί απλώς να τεθεί σε μια πιο ευεργετική διαπραγματευτική θέση αντί να σχεδιάζει πραγματικά να αντιμετωπίσει τις απειλές της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *