Οι επερχόμενες συσκευές Galaxy της Samsung θα κατασκευάζονται εν μέρει από ανακυκλωμένα δίχτυα ψαρέματος

Οι επερχόμενες συσκευές Galaxy της Samsung θα κατασκευάζονται εν μέρει από ανακυκλωμένα δίχτυα ψαρέματος

Όταν η Samsung ανακοινώνει τη σειρά Galaxy S του 2022 στις 9 Φεβρουαρίου, τα τηλέφωνα που αποκαλύπτει θα είναι εν μέρει κατασκευασμένα από ένα νέο, πιο βιώσιμο υλικό. Την Κυριακή, η εταιρεία είπε ότι άρχισε να χρησιμοποιεί πλαστικό που συνδέεται με τα πεταμένα δίχτυα ψαρέματος στις τελευταίες συσκευές της. Η Samsung είπε ότι θα ενσωματώσει το υλικό πρώτα στα προϊόντα που ανακοινώνει την επόμενη εβδομάδα προτού αρχίσει τελικά να το χρησιμοποιεί σε ολόκληρη τη σειρά συσκευών της.

Όπως σημειώνει η Samsung, τείνουμε να θεωρούμε τα πλαστικά μπουκάλια και τις σακούλες παντοπωλείου ως τον κύριο ένοχο για τα συντρίμμια των ωκεανών όπως το Great Pacific Garbage Patch, αλλά τα μικροπλαστικά και τα πεταμένα δίχτυα για τα οποία ανησυχούν περισσότερο οι θαλάσσιοι βιολόγοι. Με περισσότερα από 640.000 τόνους δίχτυα ψαρέματος που απορρίπτονται κάθε χρόνο, είναι ένα πρόβλημα που επιδεινώνεται.

Η Samsung δεν είναι η πρώτη εταιρεία που ενσωματώνει τα πεταμένα σκουπίδια στις συσκευές της. Πέρυσι, η Microsoft ανακοίνωσε το Ocean Plastic Mouse. Διαθέτει ένα κέλυφος κατασκευασμένο από 20 τοις εκατό ανακτημένο πλαστικό. Όπως και η Microsoft, η Samsung τοποθετεί τη χρήση πλαστικών που συνδέονται με τους ωκεανούς ως μέρος της μεγαλύτερης ώθησης βιωσιμότητας. Το 2019, υπό την πίεση των καταναλωτών και των περιβαλλοντολόγων, η εταιρεία δήλωσε ότι θα αρχίσει να χρησιμοποιεί πιο βιώσιμα υλικά στη συσκευασία των συσκευών της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *